Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Plaatpizza met serranoham en balsamico

Pizzadeeg maken is leuk, maar kost veel tijd. Heb je niet zo veel tijd? Dan is dit een goed recept voor snelle plaatpizza. Pizza is vaak ongezond, maar doordat er op deze pizza flink wat sla gaat, kan het af en toe best.

Hoofdgerecht met vlees:
Aantal personen: 2pers

plaatpizza

Dit heb je nodig:

  • 1 rol pizzadeeg (te vinden in een koelvak in de supermarkt)
  • 4 el crème fraîche
  • handje geraspte mozzarella
  • 2 grote handen rucola
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 5 plakken serranoham
  • flesje balsamicosiroop
  • versgemalen peper

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer het in met de crème fraîche. Strooi de geraspte mozzarella hierover. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel ook deze over de pizza. Snijd de pizza doormidden en bak het af tot de kaas gesmolten is en het deeg gaar en mooi gekleurd is. Dit duurt ca. 15/20 min.
2. Verdeel de rucola over de pizza’s. Scheur de plakjes serranoham en vouw ze als roosjes op je pizza. Schenk wat balsamicosiroop over de pizza’s en voeg wat peper naar smaak toe.

plaatpizza serranoham balsamico rucola

3 thoughts on “Plaatpizza met serranoham en balsamico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *