Bijgerechten, Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hapjes, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Pinchos met witte asperge, gerookte zalm en omelet

Pinchos met witte asperge, gerookte zalm en omelet is een feestelijk hapje. Serveer het bij een fancy borrel of zoals ik deed, als voorgerecht van een lekker aspergediner. Een pinchos is typisch Spaans, toen ik in Valencia was heb ik hier heerlijk van geproefd. Pinchos betekent prikker. Het word gemaakt door een stuk (getoast) stokbrood te beleggen met allerlei lekkers en dit bij elkaar te houden door de prikker.

Heerlijk, makkelijk en snel, ik wil vaker pinchos maken. Deze pinchos met witte asperge en zalm is lekker chique maar in feite kun je ze met alles maken. De dragon in dit recept smaakt zó lekker met de zalm en de asperge, dit komt hier zeker nogmaals op tafel.

Voorgerecht, Hapje, Snack

12 stuks

Dit heb je nodig:

  • 4 witte asperges
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 kleine ciabatta’s of een stokbrood
  • ½ beker crème fraîche
  • 4 takjes dragon
  • 1 tl vers citroensap
  • 1 ei
  • tuinkers
  • 1 tl zonnebloemolie
  • snuf peper en zout

Zo maak je het:

  • Kook de asperges zoals in dit recept beschreven staat. Snijd de schoongemaakte asperges voor het koken alvast in 3 gelijke stukken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 12 plakken van ongeveer 1 centimeter en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn.
  • Haal de blaadjes dragon van de takjes en hak het fijn. Meng de crème fraîche met de dragon, citroensap en wat peper en zout. Snijd de zalm in reepjes.
  • Kluts het ei, verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak er het omelet in. Laat het een beetje afkoelen en snijd het in dunne repen.
  • Smeer de toastjes in met wat dragoncrème. Leg hier de asperge op en verdeel daarna de reepjes omelet en zalm hierover. Garneer met tuinkers, eet smakelijk!

Meer te weten komen over asperges? In dit verzamel artikel vind je alle links naar de bereiding van de witte asperge en mijn recepten ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *