Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Foodblogswap, Hapjes, Koken van een ander, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Pecan notenbroodjes met gezouten agavesiroop

Pecan notenbroodjes behoren wel tot 1 van mijn favorieten als we het hebben over zoete broodjes, gebakjes en dat soort lekkernijen. Het stond al lang op mijn ‘to cook’ lijstje om dit eens zelf te maken maar ik had eigenlijk geen idee hoe dat moest. Want tsja, waar was die vulling nou precies van gemaakt? En hoe maak je zo’n mooi ruitjes patroon in het bladerdeeg?

Voor de Foodblogswap mocht ik deze maand koken van de blog van Tessa van www.patesserie.com. Zó leuk want ik heb haar een paar keer ontmoet en ze is super aardig. Bovendien heeft ze het altijd over chocolade en lekkere baksels. Er staan veel lekkere recepten op haar blog, neem daar zeker een kijkje als je wat zoets wilt maken. Na veel afwegen ging ik voor deze pecan broodjes en wat bleek; het is helemaal niet moeilijk! 

Eerlijk toegegeven smaken ze niet echt naar die in de supermarkt.. Dit komt denk ik omdat de supermarkt geen echte pecannootjes in de vulling doet maar er meer een soort jam (wat ik stiekem wel heel lekker vind haha, dat neppe..) maar deze broodjes zijn ook zeker voor herhaling vatbaar! Ik maakte een siroopje van agavesiroop en zeezout en deed dit over de broodjes voor een mooie glans en nog een extra smaakbeleving, wat hou ik toch van zo’n korreltje zout door iets zoets. 🙂 Hou jij van pecan notenbroodjes?

 

Toetjes& andere zoetjes, Snack

Aantal: 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ei
  • 120 g pecannoten
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 60 g boter
  • 5 el agavesiroop
  • snufje grof zeezout

 

Zo maak je het:

  • Houd een stuk of 8/10 pecannootjes apart. Smelt de boter en maal het met de bruine suiker en de overige pecannoten fijn in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben kun je de nootjes bijv. vijzelen of alles heel fijn hakken maar dan zal de structuur van de vulling iets grover worden.
  • Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Ze snijden het beste als ze nog een beetje bevroren zijn dus haal ze er niet van tevoren uit, als ze helemaal ontdooid zijn kun je ze weer even aanvriezen. Snijd de bladerdeeg plakjes aan de boven en onderkant een beetje in en snijd hierna 4/5 schuine reepjes aan de zijkanten. Kijk goed naar de foto hierboven hoe het is ingesneden, zo moet het gesneden worden. Verdeel de vulling over het midden van de bladerdeeg plakjes.
  • Klap de flapjes aan de boven en onderkant naar binnen en vlecht dan de reepjes over elkaar tot het broodje dicht is, het hoeft niet helemaal te overlappen. Een kleine open ruimte maakt niet uit, kijk voor hulp weer even naar bovenstaande foto. Herhaal dit tot je alle pakketjes gevouwen hebt. Kluts het ei en bestrijk de pecan notenbroodjes met wat ei zodat ze mooi gaan kleuren. Leg de broodjes op een dichte, met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten af. Ze moeten mooi goudbruin zijn, geef ze anders nog 5 minuten extra.
  • Als de pecan notenbroodjes uit de oven zijn laat je ze een beetje afkoelen. Doe de agavesiroop in een koekenpan en breng het aan de kook. Laat het 10 seconden doorkoken tot het gaat borrelen en draai dan het vuur uit. Bestrijk de pecan broodjes met de siroop maar doe dit snel, anders zal de siroop weer hard worden. Sprenkel een klein snufje zeezout over de broodjes, eet smakelijk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *