Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Panna Cotta van vanille met bosbes

Panna cotta van vanille met bosbes, een echte traktatie! Het zoete en volle van de room met het frisse van de besjes, hmm! 🙂 Dit gerechtje van panna cotta met vanille en bosbes heb ik niet zelf verzonnen, ik geef het vast toe. Bij mijn vorige werk hadden dit als een dessert op de kaart staan, dan wel iets anders en met wat meer kleine items erbij. Ik heb niet het officiële recept gebruikt dat we daar hadden, anders kreeg ik nu vast ruzie haha. Ik heb dit recept eigenlijk gemaakt omdat we wat room hadden staan die bijna over de datum was en ook nog wat vanillestokjes die uitdroogde. Panna cotta betekend gekookte room, het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Ik vind panna cotta altijd super lekker, het is alleen het verre van gezond maar af en toe moet het kunnen toch? 🙂

Toetjes& andere zoetjes

Aantal personen: 4

Dit heb je nodig:
Voor de panna cotta:

  • 375 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 60 g suiker
  • 1 blaadje gelatine

Voor het geleilaagje:

  • 200 ml sap (bessen, maar een ander sapje kan ook)
  • 50 g suiker (ligt wel aan hoe zoet je sapje is)
  • 1,5 blaadje gelatine
  • Vers fruit ter garnering

Zo maak je het:

  1. Week het blaadje gelatine in wat koud water. Split het vanillestokje in tweeën en schraap het merg eruit. Kook de room met de suiker, het vanillemerg en de stokjes in tot 280 ml. Los het blaadje gelatine op in het roommengsel. Stort het in glaasjes of bakjes en laat het afkoelen.
  2. Maak het geleilaagje door opnieuw de gelatine te weken. Kook het sap op met de suiker. Los het blaadje gelatine op in het sap en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer je het te warm op de panna cotta giet zal het mengen en krijg je geen mooi laagje. Giet het sap dus op de panna cotta wanneer het op temperatuur is en bewaar het in de koelkast tot vlak voor je het serveert. Serveer het met wat vers fruit erbij, ik gebruikte hiervoor aardbei en blauwe bes.

panna cotta vanille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *