Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelen en risotto, je hoort het vaak, het is ook zo lekker! Hier mijn versie. Ik heb verschillende soorten passenstoelen gebruikt, neem gewoon de soorten die je lekker vind. Verder heb ik Italiaanse spinazie gebruikt in plaats van Hollandse. Hier heb ik voor gekozen omdat Italiaanse wat steviger blijft. Je kan dit kopen bij een Turkse supermarkt.

Vegetarisch hoofdgerecht
Aantal personen: 13438811-vier-koksmutsen-in-vector-formaat-als-iconen13438811-vier-koksmutsen-in-vector-formaat-als-iconen13438811-vier-koksmutsen-in-vector-formaat-als-iconen13438811-vier-koksmutsen-in-vector-formaat-als-iconen

IMAG1512

Dit heb je nodig:

  • 300 g risottorijst
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 2 handjes paddenstoelen (bundelzwammen, cantharellen ect.)
  • 250 ml room
  • 500 g Italiaanse spinazie
  • scheutje olijfolie

   
Zo maak je het:

1. Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Verhit wat olie in een pannetje en fruit de knoflook aan samen met de knoflook en de risottorijst. Als de risottokorrels een beetje ‘glazig’ worden, blus je het af met de wijn.
2. In de benodigdheden staat een liter bouillon, maar er is geen precieze maat voor hoeveel vocht er bij risotto moet. De ene houd ervan als er nog een bite in de korrel zit, de ander wil hem helemaal gaar. Voeg steeds kleine beetjes vocht bij de risotto. Blijf roeren, zodat het niet aankoekt en de risotto al het vocht goed op kan nemen.
3. Maak je paddenstoelen eventueel een beetje schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in een beetje olie. Als ze lekker gebakken zijn, voeg je de room toe. Breng het aan de kook, en laat het inkoken tot het een sausdikte heeft.
4. Blancheer de spinazie in een paar minuutjes, en giet het af. Breng alles op smaak met zout en peper, en dan kan je beginnen met de opmaak van het gerecht. Doe eerst wat risotto op een bord, hierboven wat spinazie, en bovenop de paddenstoelensaus.

IMAG1514

IMAG1522

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *