Bijgerechten, Hoofdgerechten met vis, Recepten

Mosselen in kokosbouillon

Mosselen in kokosbouillon komt misschien niet meteen in je op als je aan mosselen denkt. De mosselrecepten worden tegenwoordig steeds creatiever en leuker. Vroeger kende we alleen mosselen met ‘de mosselgroenten’ en nu kan je alle kanten op met mosselen. Deze mosselen in kokosbouillon kwam ik tegen in een boek van Gordon Ramsay. Ik heb zelf wat limoensap toegevoegd, dit vond ik er lekker fris bij. Verder heb ik er eigenlijk weinig aan veranderd, als een recept goed is moet je soms ook maar gewoon zo laten. 🙂 Eerder maakte ik met mosselen al Bretonse mosselen en toast Bretagne.

Hoofdgerecht met vis
Aantal personen: recept voor 2 twee personen

 

Dit heb je nodig:

  • 100 ml witte wijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg mosselen
  • halve stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen, sap
  • paar blaadjes koriander
  • scheutje olie

Zo maak je het:

  1. Controleer de mosselen. Doe dit door de wasbak vol water te laten lopen en de mosselen hierin te doen. De mosselen die blijven drijven zijn dood en dus niet bruikbaar. Gooi deze ook meteen weg want van een verrotte mossel kan je ziek worden. Controleer de schelpen verder even of ze nog heel zijn (gebroken gooi je ook weg), laat ze uitlekken en dan ben je klaar voor het koken.
  2. Pers de knoflook of snijd het heel fijn. Verhit een scheutje olie in een mosselpan of grote kookpan met deksel en zet de knoflook en de tijm even aan tot de geur goed vrijkomt. Blus het af met de wijn en voeg de mosselen toe. Doe de deksel erop en schud het om de paar minuten om tot alle schelpen open staan. Giet de mosselen af maar bewaar het kookvocht. Bewaar de mosselen in de pan waarin je ze net hebt gekookt met de deksel erop, zo blijven ze warm.
  3. Zeef het kookvocht over in een schone pan. Snijd de serehstengel horizontaal door en knip het dan in grove stukken. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het fijn. Voeg de rode peper, sereh en limoensap toe en kook het tot de helft in. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het even trekken. Proef en breng het eventueel verder op smaak. Haal de serehstengels er uit.
  4. Leg de mosselen in een diep bord (haal de tijmtakjes er uit) en schenk de bouillon erover. Serveer het met wat korianderblaadjes.
mosselen in kokosbouillon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *