Hotspots, Rotterdam

Mart café

Waar te vinden:
Adres: Grote markt 4& 6, 3011 AP, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 890 1078
Website: http://www.martcafe.nl/

mart cafe restaurant rotterdam

Het Mart café in Rotterdam bestond 1 jaar en ik was uitgenodigd voor het feestje. Mart café zit in de markthal, ideaal gelegen! Een goed bereikbare plek en voordat je er aanschuift kan je lekker even rondsnuffelen in de markthal. De markthal bevat veel ‘eettentjes’ met internationale gerechten; je vind er bruchetta’s, pasta, sushi, noedels, noem het maar op.. Mart café besloot hierdoor het Hollands te houden.

Steeds meer mensen willen gerechten delen en hier speelt Mart café op in. Hollands met een deel- tapasidee, zo ontstond ‘Dutch tappies’. Je kunt verschillende kleine hapjes bestellen die je kunt delen en combineren en je bepaald zelf wat je besteld. De hapjes hebben een prijs tussen de €1,00 en de €2,50 maar bedenk je hierbij wel dat je aardig wat hapjes nodig hebt voor een volledig diner. Ik was hier op het feestje dus heb niet echt gedineerd, ik kan hierdoor niet vertellen hoe het is om hier daadwerkelijk te zitten maar wel heb ik heel wat hapjes geproefd.

Een oliebol van Rotterdamse kaas, haringtartaar, makreelcréme  en leverworst met roggebrood zijn hapjes die je zoal op de kaart terug kunt vinden. Verder heb ik nog een hapje van Hollandse garnalen op, kabeljauw in grolsch beslag, rauwkost met bietenhummus, stoofvleesrilette, knolfriet met katenspek en een pannenkoekje van courgette, aardappel en kaas op. De kabeljauw in grolschbeslag was alleen niet zo mijn smaak en de smaak de Hollandse garnalen vond ik wegvallen omdat het tussen 2 plakjes brood zat. De stoofvleesrilette en het courgettepannenkoekje vond ik het lekkerste. Het lijkt me gezellig hier een avond te eten of ’s middags gewoon wat hapjes te eten. Het café heeft een uitgebreide jeneverkaart omdat het een Hollands drankje is, ik hou niet van jenever maar het idee vind ik leuk. 😉
Het restaurant is 7 dagen per week geopend van ’s morgens tot ’s avonds laat.

mart cafe restaurant rotterdam mart cafe restaurant rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *