Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Lasagne caprese met veldslapesto

Ik maakte deze lasagne caprese met veldslapesto van de blog www.delichef.nl. Linda maakt er een vegetarische lasagne, ik wou graag wat spekjes erdoor. In het geheel was mijn versie gewoon wat ongezonder doordat ik ook nog wat extra kaas toevoegde, het was in ieder geval wel erg lekker! Ik bind de saus af met een beetje bloem omdat ik anders bang was dat het een waterige saus werd. Delichef is een leuke blog met veel verschillende recepten, neem er zeker eens een kijkje! Voor nu: de lasagne! 🙂
Hoofdgerecht met vlees
Aantal personen: 4 personen recept
Dit heb je nodig:
  • 40 g pijnboompitten
  • 75 g veldsla
  • 2 tenen knoflook
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 3 bollen mozzarella
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 4 el bloem
  • 400 g room
  • 40 g walnoten
  • 250 g spekblokjes
  • 220 g lasagnebladen
  • evt. een beetje jong belegen geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Maak eerst de pesto door de pijnboompitten even in de droge pan te roosteren en dit te vermalen met de veldsla, knoflook, Parmezaanse kaas en een beetje van de room. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes en snipper de uien.
  2. Smelt de boter en bak de spekjes en de ui hierin. Zet de pan op laag vuur en voeg dan de bloem toe. Dit zorgt ervoor dat de lasagnesaus gaat binden en geen soepje word. Gaar het 3 minuten en voeg dan de rest van de room toe. Laat het koken en roer dan de pesto erdoor. Zet het vuur uit.
  3. Bouw de lasagne op. Doe dit door een laagje saus onderop te doen, dan een laag lasagnebladen, weer een laag saus, een laag bladen en sluit af met de saus. Leg steeds op de sauslaagjes wat plakjes tomaat en mozzarella. Verdeel de walnoten bovenop de lasagne en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen (ik deed dit alleen over de tomaten). Zet het ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven van 175C°.
lasagne recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *