Koken van een ander, Ontbijt, Recepten, Toetjes& andere zoetjes, uit een kookboek

Kokosrijst met gebakken banaan en passievrucht

Kokosrijst met gebakken banaan en passievrucht is een geweldige start van de dag. Lekker als rustig ontbijtje of als krachtige lunch. Ik wist niet dat je ‘gewone’ zilvervliesrijst kon gebruiken om iets zoets mee te maken maar dit stoofje was super lekker! De romige kokosmelk en het friszure fruit maakt dit helemaal af.

Dit heb je nodig:

  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 3 el kokosbloesem suiker+ wat extra
  • 1/2 tl zout
  • scheutje ahornsiroop
  • 2 bananen
  • 1 el kokosolie
  • 2 passievruchten
  • 4 el granaatappel pitjes

Zo maak je het:

  • Doe de kokosmelk en de rijst in een pan en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en de helft van het water toe en roer het goed door.
  • Laat op laag vuur de rijst zachtjes gaarkoken en de vloeistof opnemen, dit duurt ongeveer 45 minuten. Wanneer het droog lijkt te koken voeg je steeds een klein beetje water toe, roer regelmatig. Roer wanneer de rijst gaar is het zout door de kokosrijst en laat het even staan met de deksel op de pan zodat het warm blijft
  • Pel de bananen en snijd het in schuine plakjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de plakjes banaan goudbruin. Blus het af met de ahornsiroop en laat het even karameliseren.
  • Verdeel de kokosrijst over 4 kommen of borden en schep de banaan hierop. Verdeel over elke portie wat kokosbloesemsuiker en de granaatappel pitjes. Snijd de passievruchten doormidden en leg op elke kom een halve passievrucht zodat je dit er lekker bij uit kunt lepelen. De kokosrijst is warm of koud beide erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *