DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Kokosmakronen

 Ik vind bijna alles met kokos lekker; in combinatie met chocolade, kokoschips, kokosmelk of verse kokosnoot,ik lust het allemaal! Deze kokosmakronen waren dus een succes. Kokosmakronen staan in de supermarkt stijf van de suiker, deze zijn met een beetje honing dus een stukje verantwoorder. Af en toe een stukje pure chocola is goed voor je, dit zorgt er dus voor dat je een mooi excuus hebt nog een makroon op te eten! 😉

DIY, Snacks, Toetjes& andere zoetjes
Aantal stuks: 6

Dit heb je nodig:

  • 200 g klapper (kokosrasp)
  • 3 eiwitten
  • 2 el honing
  • 75 g pure chocolade

Zo maak je het:

  1. Meng de eiwit en de klapper door elkaar. Je kunt eiwit los kopen maar als je dit niet kunt vinden moet je 3 eieren scheiden en dit eiwit gebruiken. Voeg de honing toe en kneed het tot .1 geheel.
  2. Maak afgestreken bolletjes met een ijsknijper of wanneer je die niet hebt met de hand. Bak de kokosmakronen af in een voorverwarmde oven op 80 °C voor zo’n 15/20 minuten. Laat ze afkoelen.
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie. Doop de onderkant van de kokosmakronen in de chocola en draai ze om zodat de chocoladekant boven ligt. Wanneer je nog chocolade over zou houden kun je als de onderkant hard is de makronen omdraaien en met een spuitzak of lepeltje de rest van de chocolade over de bovenkant verdelen. Ik heb ze in de koelkast bewaard, hierin blijven ze een paar dagen lekker.
kokosmakronen recept

1 thought on “Kokosmakronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *