Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Kogelbiefstuk met Oosterse udonnoedels

Dit recept komt uit een Hello Fresh box die ik een keer kreeg. Alles was netjes afgewogen voor 2 personen, super handig voor als je geen tijd hebt om boodschappen te doen, of weinig inspiratie hebt. 

Hoofdgerecht met vlees
Aantal personen: 2pers

Dit heb je nodig:

  • 1 teen knoflook
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 winterpeen
  • 1/2 prei
  • 1 bosje paksoi
  • 180 g kogelbiefstuk
  • 200 g udonnoedels
  • 1 zakje sojasaus
  • 20 g pinda’s
  • 1 limoen
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:
1. Eerst het snijwerk; pel de knoflook en snijd het fijn. Schil de gember, en snijd ook deze fijn. Was de peen en de paksoi. Snijd de peen doormidden en dan in dunne plakjes. Was de prei en snijd ook deze fijn. Snijd de paksoi fijn, en houd en wit en het groen apart van elkaar. Snijd de biefstuk in reepjes en hak de pinda’s grof.
2. Verhit wat zonnebloemolie en bak de reepjes biefstuk 3 min. op hoog vuur. Bewaar ze even in een stuk aluminiumfolie.
3. Verhit nog wat olie en fruit je knoflook en gember aan. Voeg de peen, prei en het witte deel van de paksoi toe. Wok het 4 min. en voeg dan het groene deel toe, samen met de noedels, biefstuk en de sojasaus. Wok het nog 2 min. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer het met de pinda’s.

IMAG0744

 

tips en trucs

 

De makkelijkste manier om prei te wassen is om de prei eerst horizontaal door te snijden, en zo te wassen. Het vuil zit namelijk alleen aan de bovenkant, bij het groene deel, en zo kan je het er zo uitspoelen.

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *