Blogs, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Kiwi- ananas- kokosijsje

Maak nu zelf een kiwi ananas kokosijsje, het is echt niet moeilijk en heerlijk met deze temperaturen.  Wanneer de zon schijnt heb ik meteen zin in ijsjes. Lekker fris, zoet en verkoelend, hmm.. Fijn als het dan ook nog gezond is. De meeste ijsjes uit de supermarkt zitten bomvol suiker. Ik maakte een ijsje met yoghurt, fruit en kokoswater, een gezond ijsje en minstens zo lekker! 🙂

gezond ijs

Toetjes& andere zoetjes

Aantal stuks: 4 personen recept

Dit heb je nodig:

  • halve ananas
  • 1 dl kokoswater
  • 1 kiwi
  • 2 el yoghurt
  • paar blaadjes munt

Zo maak je het:

1. Schil de kiwi en snijd het in grove stukjes. Mix het in een keukenmachine of met de blender samen met de yoghurt tot een puree. Vul ijsvormpjes voor een paar centimeter met het kiwimengsel. Doe het in de vriezer en laat het opstijven.
2. Mix de ananas met het kokoswater op dezelfde manier. Wanneer je een ijsje zonder stukjes wilt kun je het zeven maar ik heb dit zelf niet gedaan. Je kunt het in een keukenmachine redelijk glad mixen en een klein stukje in m’n ijsje vind ik wel prima. Snijd de munt in dunne reepjes en meng dit door het ananasmengsel. Wanneer het kiwilaagje hard is kun je het ananasmengsel erop storten. Als je dit meteen al zou doen lopen de laagjes in elkaar over. Dit is geen ramp maar het ziet er gewoon niet zo leuk uit. Op de foto lijkt het alsof ik 3 lagen heb gemaakt, dit is vanzelf gekomen doordat het vruchtvlees naar beneden zakt. Vries de ijsjes weer in en laat het tot je ze gebruikt in de vriezer. Los de vormpjes door het een paar seconden onder de hete kraan te houden, hierna kun je het ijsje zo uit de vorm halen.

ijsje zelf maken
Hmm.. IJs! Om mijn andere hand zit nu al 4 weken een spalk omdat m’n pees is overbelast, mehh.. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *