Bijgerechten, Brood, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Kaasfondue in een broodje, hét ultieme comfordfood

Kaasfondue in een broodje, hoe lekker wil je het hebben?! Ik kookte deze maand weer eens mee met de Foodblogswap. Hierbij koken bloggers een recept van een andere blog. Ik kookte van de blog 4Pure by Andrea, een super leuke blog. Wat me aantrekt aan deze site is de variatie, er staan veel gezonde recepten op maar ook ongezonde dingen als een fudge vol suiker en dit bier kaas brood. Ik twijfelde tussen dit recept en een zwarte bonen brownie. Ik ben voor dit recept gegaan omdat ik dit wat unieker vond, die bonen brownie wou ik al maken voordat ik op haar blog keek dus dat doe ik later een keer. 🙂 Ik heb het recept wat aangepast door wijn te gebruiken in plaats van bier, ik heb de toppings wat anders gemaakt en ook andere kaas gebruikt. Wat is kaasfondue in een broodje lekker zeg, hmmm! Een super fijne snack maar ook als diner met wat salade perfect. Wat ook echt een groot voordeel is, je hebt niet zoveel afwas. Ik ben verkocht, ik ga dit zeker vaker maken!

kaasfondue in een broodje

Snack, Hoofdgerecht
Aantal: 4 personen snack of 2 personen maaltijd

Dit heb je nodig:

  • 2 ciabatta broodjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g roomkaas (MonChou)
  • 100 g knoflook- kruidenkaas
  • 50 g mozzarella-cheddar mix (Apetina)
  • 50 ml droge witte wijn
  • optioneel wat plakjes ontbijtspek, wat olijven, kappertjes of gedroogde tomaatjes
  • wat groenten als komkommer, tomaatjes of wortels om erbij te serveren

 

Zo maak je het:

  1. Bak de ciabatta broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer ze lekker krokant zijn snijd je met een scherp mesje een rechthoek eruit. Hou een rand van ongeveer 1 cm en snijd de rest weg, pas alleen op dat je niet in de bodem snijd. Hol het broodje nog een beetje uit en bewaar het ‘kapje’ brood, dit kan je lekker in de kaas dippen.
  2. Zet een pannetje met wat water op het vuur en breng het aan de kook. Pers het teentje knoflook met een knoflookpers of hak het heel fijn. Doe alle kaas, de wijn en de knoflook in een hittebestendige kom. Zet het vuur laag, zet de kom op het pannetje en laat het kaasmengsel smelten. Roer af en toe.
  3. Verdeel de kaascrème in 2 delen. Bak de spekjes krokant, snijd het wat kleiner en roer het door 1 deel. Snijd voor het andere deel de olijven in ringetjes, de gedroogde tomaatjes in stukjes en roer dit met de kappertjes door deel 2.
  4. Nu de kaascrème klaar is schenk je dit in de 2 broodjes. Ik had nog een klein beetje kaascrème over en heb dit er nog los bij geserveerd. Serveer er de kapjes brood en wat knapperige groenten bij. We hebben eerst lekker van de kaas gedipt en daarna het brood in reepjes gesneden en opgegeten. De kaasfondue in een broodje is klaar, eet smakelijk!

kaasfondue in een broodje

2 thoughts on “Kaasfondue in een broodje, hét ultieme comfordfood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *