Hoofdgerechten met vlees, Recepten, Soepen& salades

Italiaanse pastasalade

Mijn moeder maakt deze pastasalade al jaaaren. Het is simpel maar toch is het elke keer lekker dus daarom verdient het een plekje op mijn blog. Je kan het meteen eten maar ook bewaren om als lunch mee te nemen naar bijv. je werk. We gebruiken balsamicostroop voor deze koude Italiaanse pastasalade. Dit is in een flesje in de supermarkt te koop en als je het toch gehaald hebt en niet weet wat je er verder mee moet, kan je het ook op deze pizza doen. Als je het nou echt niet wilt kopen kun je ook gewoon wat balsamicoazijn en olie gebruiken als dressing.

Aantal personen: 4 personen recept

Salade, hoofdgerecht met vlees

Dit heb je nodig:

  • 400 g penne pasta
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 salami worst
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 stengels bosui
  • zakje slamelange
  • balsamicostroop
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de penne beetgaar. Spoel ze onder koud water af, laat ze uitlekken en doe ze in een grote mengkom. Snijd de salami in plakjes en snijd de plakjes in vieren, zodat je kleine stukjes krijgt. Snijd de mozzarella in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosuien in dunne ringen.
2. Meng alles door elkaar en voeg naar smaak balsamicostroop toe, breng het op smaak met peper en zout.

Italiaanse pastasalade van mijn moeder recept 4 personen
Italiaanse pastasalade.. Yummy! 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *