Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Hachee DIY, zo maak dit stoofvlees voortaan zelf

Hachee is zΓ³ lekker. Ik ben echt gek van stoofvlees, mjam! Heerlijk comfort food. Lekker bij aardappelpuree en rode kool of juist bij een frietje met een dotje mayo, zelfs koud uit de pan in de koelkast kan ik het nog waarderen haha. Mijn hachee-heldin is toch wel mijn oma, niemand die zo lekker ‘draadjesvlees’ kan maken als zij. Waarschijnlijk is de extra liefde, tijd en aandacht die ze erin stopt het geheim. In de tijd dat ik samenwoon heb ik 1 keer eerder stoofvlees gemaakt en dit was finaal mislukt. Alleen maar van die ‘chubby’ stukjes en de smaak was ook niet te doen.

Voor deze hachee heb ik een recept erbij gehouden en slechts kleine aanpassingen gedaan. Ik was best nerveus dat het wéér zou mislukken maarrrr.. Het was lekker! YES! πŸ™‚ Het ligt ook wel aan welk vlees je gebruikt, deze sukadelappen waren erg geschikt om te stoven en de zure azijn en de mosterd maken het vlees lekker mals. Lees dit stuk eens als je meer wilt weten over welk vlees je voor welk stoofgerecht kunt gebruiken, ik had er veel aan. Maak jij weleens stoofvlees en wat is jouw favoriete recept hiermee?

hachee

Hoofdgerecht met vlees, Bijgerecht, DIY
Aantal porties: 2/4

Dit heb je nodig:

  • 750 g sukadelappen op kamertemperatuur
  • scheutje bakboter
  • 4 uien
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 3 el (kruiden) azijn
  • 1 bouillonblokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 600 ml water+ extra
  • peper en zout

 

Zo maak je het:

  1. Snijd het vlees met een scherp mes in stukjes en snijd grote stukken pees (die witte stukjes door het vlees) eruit. Bestrooi het vlees met flink wat peper en zout, laat wat bakboter warm worden in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Maak ondertussen de uien schoon en snijd ze in grove blokjes.
  2. Voeg de uien toe en bak het nog 5 minuten. Hierna voeg je de suiker toe en bak alles nog even door. Als laatst voeg je de bloem toe en schep dit een paar minuten door het vlees. Doe de azijn, mosterd, kruidnagel, laurier, het bouillonblokje en het water bij het vlees, breng het aan de kook en zet het vuur hierna laag zodat de hachee zachtjes blijft pruttelen.
  3. Laat de hachee 3 uur sudderen met de deksel op de pan op laag vuur, het vlees moet lekker zacht worden. Merk je dat er nog maar weinig vocht is en het al een echt sausje word, voeg dan steeds een scheutje water toe. Stop hiermee na 2,5 uur zodat het in kan dikken, laat dan ook de deksel van de pan.
  4. Haal de kruidnagels en de laurierblaadjes uit de hachee en breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout, eet smakelijk!

hachee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *