Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Gezonde chocolademousse

Gezonde chocolademousse? Kan dat? Jazeker! Deze mousse is gemaakt met avocado. Avocado’s zijn natuurlijk hélemaal hip. Je ziet ze echt overal doorheen verwerkt. Ik vind het af en toe wel lekker maar die ‘vettige structuur’ is niet helemaal aan mij besteed. Wanneer het dan als mousse verwerkt is, is het een ander verhaal. Op deze manier proef je de avocado amper en kan ik deze ‘superfood’ makkelijk wegwerken. Ik zal even snel benoemen waarom het zo gezond is, weet je dat ook weer: ze bevatten veel goede vetten, vitamines en vezels. Verder zit er foliumzuur in en helpt het andere voedingsstoffen opnemen. Het werkt ook ontstekingsremmend en is het goed voor ogen en hart. Toppertje toch?!

Avocado’s zijn in de supermarkt vaak best prijzig. Kijk eens op de markt, daar zijn er vaak 3 voor 1 euro, scheelt weer. 😉 Als cacaopoeder heb ik rauwe poeder gebruikt, de boontjes zijn hierbij niet geroosterd waardoor er veel anti-oxidanten in zitten. Heb je dit niet of hou je je er niet zo mee bezig, dan kun je ook gewoon poeder gebruiken. 

Toetjes& andere zoetjes, snack

Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 1 ½ avocado
  • 1 banaan
  • 3/4 el (rauwe) cacao poeder
  • ½ el limoensap

Zo maak je het:

  1. Pel de banaan en maak de avocado’s schoon. Dit doe je door de avocado horizontaal tot op de pit in te snijden. Draai de helften van elkaar, lepel het vlees eruit en gooi de pit weg. Pers een limoentje uit en bewaar ongeveer een halve eetlepel van het sap.
  2. Het is heel simpel, voor deze gezonde chocolademousse gooi je verder alles bij elkaar in een keukenmachine. Mix het tot alles een glad mengsel is. Begin met 3 el cacao en voeg eventueel nog wat toe als je de smaak nog sterker wilt hebben.
  3. Schep de gezonde chocolademousse in bakjes of glaasjes en laat ze een paar uur in de koelkast staan. Garneer het eventueel met wat fruit.

gezonde chocolademousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *