Recepten, Snacks

Gevulde eieren

Supersimpel, snel en ook nog eens lekker. Gevulde eieren doen het op een feestje altijd goed. Je kookt de eieren en kunt toevoegen wat je maar wilt. Deze zijn vrij basic, maar denk ook eens aan kruiden erdoor met wat fijngehakte zalmsnippers en crème fraîche. Zongedroogde tomaatjes, kleine stukjes bacon of nootjes.. Verzin het maar! Ik vind dit hapje echt wat voor met oud& nieuw, lekker met familie en vrienden snacken op de bank, wachtend tot het eindelijk 00.00 is en de champagne op tafel kan! 🙂

Snacks
Aantal stuks: 10

Dit heb je nodig:

  • 5 eieren
  • mayonaise
  • ketchup
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • zout en peper
  • tuinkers

Zo maak je het:
1. Zet de eieren in een pannetje op. Kook de eieren 7 min. (begin dus met tellen vanaf het moment dat het water kookt). Laat de eieren ‘schrikken’ onder koud water en pel ze. Haal voorzichtig de eidooiers eruit en doe dit in een kommetje. Begin met een klein beetje mayonaise en ketchup toe te voegen en prak het fijn met een vork.
2. Voeg steeds naar smaak wat mayo, ketchup,  peper, zout, paprika- en kerriepoeder toe tot je ze lekker vind. Pak een spuitzak met een grof kartelmondje en doe het het eidooiermengsel in. Vul het eiwit op de plek waar de dooier zat met de vulling. Garneer het met wat tuinkers en bestuif ze met wat paprikapoeder.

gevulde eieren recept hapjes snacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *