Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten, Voorgerechtjes

Gevulde courgette met Italiaans gehakt

Gevulde courgette met Italiaans gehakt is multi inzetbaar. Het is een lekker bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht, het kan eigenlijk bij elke maaltijd. Serveer de courgettes met wat pasta of een maaltijdsalade en het feest is compleet. Bij een Turkse supermarkt hebben ze altijd van die leuke, bijzondere producten die een gewone supermarkt vaak niet heeft. Tijdens een snuffelsessie kom ik echt nog weleens groenten en fruit tegen waar ik nog nooit van heb gehoord, ook niet tijdens mijn koksopleiding! Ik wist wel dat er bolcourgettes bestonden maar ik had ze nog niet bereid en toen ik ze zag liggen nam ik er 2 mee.

Qua smaak is er geen verschil met onze ‘normale’ courgette maar om de vullen zijn deze bolcourgettes ideaal! Mocht je geen bolcourgettes kunnen vinden voor deze gevulde courgettes met gehakt, koop dat een gewone en halveer deze in de lengte. Ik vind gevulde courgette heel smakelijk en mooi, ik zou ze zeker tijdens een dinertje serveren en iedereen een eigen bolletje geven. Mocht je koolhydraatarm eten is dit ook ideaal, eet dan deze gevulde courgette met wat salade of maak per persoon 2 stuks.

 

gevulde courgette

gevulde courgette

gevulde courgette

 

Hoofdgerecht met vlees, Bijgerecht

Aantal stuks: 2

Dit heb je nodig:

  • 200 g gehakt
  • 2 bolcourgettes (of eventueel een normale courgette)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uitje
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el geraspte oude kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het bovenste kapje van de courgette en hol het daarna uit met een lepel. Bewaar de vulling en snijd het fijn. Zet de courgettes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven. Laat ze hierna terwijl de oven uit staat in de oven staan tot je ze gaat vullen, zo blijven ze warm.
  2. Maak de ui schoon en snipper het in stukjes. Verhit een beetje olie in een bakpan en rul het gehakt gaar en voeg ondertussen de ui, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe. Voeg hierna de tomatenpuree toe en warm alles een paar minuten door.
  3. Vul de courgettes met het gehaktmengsel, verdeel de kaas hierover en zet het nog 10 minuten in de oven. Serveer de gevulde courgette met het kapje erbij, eet smakelijk!

gevulde courgette

gevulde courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *