Bijgerechten, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Geroosterde verse tomatensoep met basilicum

 

Dit heb je nodig

  • 750 g tomaten van goede kwaliteit
  • 3 gele uien
  • 1 bol knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 1 grote tak rozemarijn
  • 1/2 bosje basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de tomaten doormidden of in parten bij wat grotere tomaten en besprenkel ze rijk met olijfolie, peper en zout. Rits de tijm van de takjes en verdeel dit over de tomaten. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen en maak daarna de ringen los van elkaar. Verdeel de uien over de tomaten. Maak ook de knoflookteentjes schoon en verdeel ze over de groentes, leg ook het takje rozemarijn erbij. Rooster het geheel 20/30 minuten in de oven tot ze lekker geroosterd zijn, beginnen te kleuren en een beetje indrogen.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote kookpan, voeg al het geroosterde lekkers toe en zet het aan. Als alle geuren goed vrijkomen voeg je het water, de basilicum en het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook, laat het een paar minuten doorkoken en breng het daarna op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *