Bijgerechten, Recepten, Soepen& salades

Gegrilde courgettesalade

Deze gegrilde courgettesalade is zo gepiept. Echt, als je een grillpan hebt ben je al op de helft. Gebruik een goede kwaliteit balsamico azijn en olijfolie, dit maakt de smaak van de salade een stuk lekkerder. Vitamientjes zijn altijd goed en om hier weer een hoop van binnen te krijgen maakte ik deze salade. Ik at de gegrilde courgettesalade lauw bij een pasta maar wat over was at mijn moeder koud als lunch, het kan allemaal. Ik zou de gegrilde courgettesalade ook bij een rijstgerecht eten of van de zomer meenemen naar een picknick. Door de vitamine A die courgette bevat (meer als in wortel!) is het goed voor je ogen, het bevat veel mineralen en 100 gram courgette bevat zelfs 28% van de ADH aan vitamine C!

Bijgerecht
Aantal personen: 3pers

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • balsamico azijn
  • olijfolie
  • pijnboompitten
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten

 

Zo maak je het:

  1. Schil met een dunschiller (of een mandoline als je deze hebt) de courgettes in dunne plakken. Verhit een grillpan, het moet goed heet zijn voor je gaat grillen.
  2. Je hoeft eigenlijk vrij weinig tot geen olie te gebruiken bij het grillen van de courgettes. Leg steeds wat plakken op de grill, draai ze om zodat ze aan beide kanten een grillstreep hebben en leg ze dan in een kom. Ga zo door tot je alles hebt gegrild. De courgettes kunnen wat vocht los gaan laten, giet dit even af.
  3. Maak de dressing door naar smaak wat olie met azijn te mengen; ik heb ongeveer 1 deel azijn op 3 delen olie gebruikt. Rooster de pitten in een droge koekenpan. Meng het allemaal door elkaar en binnen een handomdraai heb je een gezonde, snelle courgettesalade, door de dressing zal je de grillstreepjes wat minder goed zien maar de smaak zit er wel aan. Je kunt het warm, lauw of koud eten!
gegrilde courgettesalade

4 thoughts on “Gegrilde courgettesalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *