Bijgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks

Gefrituurde aubergine met honing

Gefrituurde aubergine is echt totaaaaal wat anders als het slappe prutje wat er meestal van terecht komt. Ik gebruik aubergine meestal als vulling van bijv. een pasta, nooit als alleenstaand component. Dit recept bewijst dat dit wel kan. Laat de aubergine mooi tot zijn recht komen door het te frituren. De buitenkant word knapperig en binnenin het zachte auberginevlees, hmm! Het is lekker als bijgerecht bij een mediterraanse salade of bij een rijstgerecht. Ik maakte het gewoon als snack, ook super lekker. Door het op te dienen met wat zout en honing heb je die lekkere combinatie van zoet en hartig. Ik waardeer de combinatie van zoet en zout steeds meer. Een paar jaar geleden wist ik hier nog niks van maar de Tony’s reep met chocolade en gezouten karamel heeft een wereld voor me geopend. Mocht je de honing nou echt niet aandurven is het zonder ook erg lekker maar.. Het is het proberen waard. 😉

Bijgerecht, snack

Aantal stuks: ongeveer 10 plakken

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • zout
  • honing
  • olie om in te frituren (gewone zonnebloemolie is prima)

Zo maak je het:

  1. Snijd de aubergine in plakjes van 0,5 centimeter en leg ze in een vergiet met een kom of wasbak eronder. Strooi wat zout over de aubergines (in totaal ongeveer een toetjeslepel), masseer het even in en laat dit een halfuur intrekken. De aubergine laat hierdoor vocht los en zo word het met het frituren lekker krokant.
  2. Verwarm een frituur of pan met de olie tot ongeveer 180 graden. Spoel de plakjes snel af onder koud stromend water. Dit lijkt wat raar omdat er net juist vocht uit moest maar anders zou het veel te zout smaken. Dep de plakjes goed droog tussen een schone theedoek.
  3. Frituur de plakjes een paar minuten per kant, keer ze om met een frituurtang of vork. De gefrituurde aubergine plakjes moeten mooi gekleurd zijn, doe niet teveel tegelijk in de frituur want dan zakt de temperatuur teveel. Dep eventueel overtollig vet eraf met wat keukenpapier en serveer de gefrituurde aubergine plakjes met honing en nog een snufje zout.

gefrituurde aubergine

6 thoughts on “Gefrituurde aubergine met honing

    1. Ohhh haha nu zie ik het! Ik haal ze wel vaker door elkaar, oeps! 🙂 Al zou het bij courgette vast ook lekker zijn.. 😉 Fijne dag nog, als je het maakt ben ik benieuwd of het lekker was!

      1. Hahaha. Ik haal het ook regelmatig door elkaar. Ik denk dat ik het morgen of overmorgen gaat maken.

        Ik laat het je weten!!

        Fijne avond!!

          1. Sorry was even vergeten een reactie terug te geven maar…..

            Kids favoriet!!!!

            Mijn dochter vroeg gelijk al aan me kunnen we het ook met paprikapoeder doen?
            Dus van het weekend het uitproberen.

            Groetjes,
            Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *