DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

Gedroogde tomaatjes DIY

Gedroogde tomaatjes zijn super makkelijk om te maken! Het is een makkelijke manier om van je overschot aan tomaatjes af te komen. Ik vind deze gedroogde tomaatjes veel lekkerder als die kant en klare tomaatjes uit een potje. Die vind ik vaak iets te droog want zo’n hard tomatenvelletje, bah haha. Deze gedroogde tomaatjes zijn wat minder gedroogd, ze blijven een beetje sappig maar hebben wel die mooie intense tomatensmaak. Ze zijn heerlijk door een salade, op een broodje, over de pasta.. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het is er lekker bij! Je kunt zelf alle smaken toevoegen die je wilt. Andere kruiden en specerijen, de suiker weglaten, puur alleen peper en zout.. Je kunt er eindeloos mee variëren. 🙂 Zorg wel dat de tomaatjes van goede kwaliteit zijn, dit proef je terug. 

DIY: Dit doe je voortaan zelf!
Aantal: 1 potje

Dit heb je nodig:

 • 500 g cherrytomaatjes
 • ½ tl poedersuiker
 • 1 tl tijm
 • 1 tl rozemarijn
 • grof gemalen peper
 • zeezout
 • olijfolie

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 90 ºC. Bekleed een dichte bakplaat met bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ze over de bakplaat.
 2.  Marineer de tomaatjes met het poedersuiker, de tijm, rozemarijn en het peper en zout, meng alles door elkaar op de bakplaat. Voeg een scheutje olijfolie toe, er moet hierna een licht laagje olie om de tomaatjes zitten.
 3. Zet de bakplaat in de oven. Zet eerst een wekker van een halfuur, check dan even hoever de tomaatjes gedroogd zijn. Hierna zet je steeds om het kwartier een wekker om hiermee de tomaatjes te checken. Ik heb mijn tomaatjes een uur gedroogd maar je kunt er ook zelf voor kiezen ze langer of korter te drogen. Hoe langer je ze droogt hoe ‘taaier’ ze uiteindelijk wel zullen worden.
 4. Laat de tomaatjes een beetje afkoelen en doe ze dan in een schoon potje. Zet de tomaatjes helemaal onder olie, anders gaat het schimmelen. In de koelkast zijn de tomaatjes zeker 2 weken houdbaar.gedroogde tomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *