Hoofdgerechten met vis, Recepten

Freekeh salade met gamba’s en zeekraal

Freekeh salade met gamba’s en zeekraal klikt misschien apart in de oren maar het is erg lekker en ook heel erg gezond. Freekeh is hét nieuwe quinoa, freekeh is een tarwesoort die word geoogst wanneer het nog jong en groen is, waardoor het nog veel voedingswaarde heeft. Het bevat 4 keer meer vezels als zilvervliesrijst en bijna 2 keer zo veel eiwit als witte rijst, een echte powerkorrel dus. Ik heb het gewoon in de supermarkt gekocht, je hoeft er niet voor naar speciaalzaken. Zeekraal is een zeegroenten en bevat veel mineralen. De ziltige smaak is erg lekker bij de gamba’s die lekker licht zijn. Een super goede maaltijd voor het sporten maar ook al ga je dit niet doen, het is lekker!
Salade, Hoofdgerecht met ‘vis’
Aantal personen: 4 pers
Dit heb je nodig:
  • 150 g freekeh
  • 12 gamba’s
  • teen knoflook
  • el arachideolie
  • el olijfolie
  • scheut yoghurt
  • halve limoen, sap
  • grof gemalen peper
  • 100 g zeekraal
  • klontje roomboter

Zo maak je het:

  1. Begin met de freekeh. Kook het af volgens de verpakking, giet het af en spoel het koud. Roer de olijfolie erdoor en breng het op smaak met yoghurt, limoensap en peper en zout.
  2. Maak de zeekraal schoon. Verwijder de onderste stugge en houtige delen en  was ze kort met koud water. De gamba’s moeten gepeld worden. Je kunt er zelf voor kiezen of je het staartje er aan laat of niet. Het eet makkelijker als je het er al af hebt gehaald maar het staat wel leuk.
  3. Kneus het teentje knoflook door het te ‘pletten’ met een pannetje. Zet 2 pannen op; 1 bakpan en een sauspannetje. Smelt het klontje roomboter in het sauspannetje, wanneer de boter heet word voeg je de zeekraal toe. Smoor het een minuutje en giet het dan even af vanwege het vet. In de bakpan verhit je een scheut arachideolie. Bak de gamba’s hierin zo’n 3 minuten. Schud ze ondertussen om zodat alle kanten gegaard worden. Ze moeten nog een beetje glazig zijn, dan zijn ze het lekkerste.
  4. Serveer het gerecht door onderop wat freekehsalade te leggen, hierop de zeekraal en af te sluiten met de gamba’s.
freekeh salade met gamba's en zeekraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *