Foodblogswap, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Franse uiensoep (Foodblogswap aug’ 14)

De foodblogswap kwam er weer aan. Weet je niet wat het is? In de swap van vorige maand maakte ik falafel en vertelde ik wat de swap inhoud. Deze maand kook ik van de website www.ikkookook73.blogspot.nl. Ivanka kookt heel wat af, er staan zo veel lekkere recepten tussen!

Op mijn werk hebben we uiensoep op de lunchkaart staan, in combinatie met waldkornbrood, oude kaas en tuinkers. Super lekker, alleen heb ik op werk geen tijd om uitgebreid te lunchen. Als kok neem je snel even een broodje en ga je weer verder. Hierdoor vond ik het wel leuk thuis deze uiensoep eens te maken. Het recept van Ivanka gecombineerd met dat van mijn werk en mijn eigen smaak, en deze uiensoep kwam eruit! Ik moet altijd heel snel huilen van uien, en deze waren nog eens supervers ook..
Janken dus! Maar het waren de tranen waard, ik vond de soep geslaagd. Ik maakte de soep samen met mijn notenfoccacia, een erg lekkere combi. 🙂

franse uiensoep voor foodblogswap
Soep

Aantal personen: 4 personen recept

Dit heb je nodig:

  • 6 grote uien
  • klontje bakboter
  • 1 el gedroogde kruiden als rozemarijn, tijm en oregano
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2,5 dl witte droge wijn
  • 2 l water
  • bouillonpoeder
  • maggi

Zo maak je het:

1. Schil de uien en snijd ze dan in grove blokjes. Smelt de boter in een grote pan en zet de uien met het kerriepoeder en de kruiden aan. Blus het af met de witte wijn. Laat de wijn een paar minuutjes koken.
2. Voeg het water toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het ongeveer een half uur trekken op middelhoog vuur, de uien moeten mooi zacht zijn. Breng de soep op smaak met wat bouillonpoeder en wat druppels maggi.


22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *