Kokspraat, Reviews

Foodpost van de afgelopen tijd: Najaar

Fooodpooooost! Ook afgelopen periode ontving ik weer redelijk veel foodpost, de postbode kijkt me af en toe een beetje vreemd aan als hij met het zoveelste voedselpakket aankomt haha. Over het 1 was ik wat meer te spreken als over het andere en man man.. Wat is het af en toe lastig om te bepalen over welke foodpost je wel en niet wat schrijft. Soms ben ik niet echt enthousiast over een product dat ik ontvang, ik ga hier dan ook niet over liegen. Of ik geef mijn eerlijke mening, of ik zeg niks.. Ook bij de foodpost van de afgelopen tijd zaten wat dingen die niet helemaal mijn smaak waren, ik heb besloten om dit toch eerlijk aan te geven.

Dat ik iets niet zo tof vind wilt toch immers niet zeggen dat jij het niet lekker zal vinden? Neem mijn gezeur dus af en toe maar met een korreltje zout. 🙂 De meeste producten die ik hieronder beschrijf kwamen uit de Foodybox van Kroon op het Werk, verder ontving ik nog wat losse producten van ze en hieronder heb ik alles een beetje bij elkaar gebundeld.

 

Celestial Seasonings thee

Van Celestial seasonings thee ontving ik 2 pakjes slaapthee, je kunt nooit genoeg thee in huis hebben haha. Eerder schreef ik al over de Celestial Seasonings thee, ik ben steeds opnieuw weer blij met hun smaakjes. Ik ontving de Sleepytime infusions in de normale variant en de ‘extra’ variant. De slaapthee bevat ingrediënten als kamille, groene munt, citroengras en meidoorn. Celestial was het eerste theemerk dat een theelijn in slaapthee uitbracht en sinds 1969 is de Original Sleepytime thee de meest verkochte slaapthee. De Sleepytime theelijn bestaat uit verschillende smaken als perzik, vanille en een paar decaf theesmaken. De Sleepytime Extra thee bevat als extra ingredient valeriaan. Valeriaan is een plant waarbij de wortel gebruikt word als kalmerend middel, zo kun je extra lekker gaan slapen!

Ik heb zelf heel lang met slaapproblemen gelopen maar moet zeggen dat het de laatste tijd erg goed gaat. In die tijd gebruikte ik slaapthee van een ander merk maar ik had nooit echt het idee dat dit hielp. Ik ga je zeker niet beloven dat je door een kop van deze thee als een blok in slaap valt maar een lekkere kop warme thee werkt vaak wel ontspannend, het kan in ieder geval geen kwaad toch? 🙂

Koffievoordeel.nl, Yersey kaas en De Blije Boterham

Koffievoordeel.nl heeft allerlei soorten voordelige koffie, van bonen tot cups. Eerder ontving ik al koffiebonen en dit keer zaten er Lungo cups in de foodybox. Lekkere koffie om je dag mee te starten! Over de dag goed starten gesproken, deze Yersey kaas is super romig en vol van smaak. Yersey koeien geven van nature melk met meer vet, mineralen en vitamines en door het extra vet word de kaas zo romig. Persoonlijk ben ik meer fan van een oude kaas maar deze kaas is erg lekker op een knapperige cracker of om er een tosti mee te maken. Bij mij op werk gebruiken we sinds kort ook Yersey melk om de koffies mee te maken, hierin vind ik de romige smaak echt heel lekker.

De stroopwafel caramel pasta van De Blije Boterham is mijn nieuwe ontbijt favoriet. Ik ontbijt op werkdagen met een snelle boterham in de trein en ik moet toegeven dat ik dit een week achter elkaar elke morgen heb gegeten. Geen gezonde foodpost dit keer want het zit vol suiker en palmolie (oeps..) maar wel súper lekker. Lijkt me heerlijk hier een taartje mee te maken maar voorlopig is de boterham ook prima. 😉 Ik ben ook erg benieuwd naar de gestampte muisjes pasta aangezien ik een echte anijs fan ben!

foodpost

Boerderij chips en Wijnvoordeel.nl

 

De Boerderij chips zijn leuk voor bij de borrel. Aardappeltelers René en Henk zijn met het idee van de chips gekomen omdat ze tijdens het aardappels rooien chips als snack tussendoor maakte. De chips worden met schil en al gebakken in 100% zonnebloemolie en hebben door de schil een rustiek uiterlijk. Wel moet ik even eerlijk zijn jongens, ook al heb ik dit gratis opgestuurd gekregen. De foto’s van de boerderij chips kwamen me erg bekend voor en na wat speurneuzen op het internet kwam ik erachter dat ‘boerderijchips’ hetzelfde is als de ‘Hoeksche chips’.

Ik heb hier een aantal jaar geleden al een chipspakket van gehad en besloten hier niks over te schrijven omdat het hele handgebakken verhaal niet echt bleek te kloppen, rond die tijd kwam ook deze aflevering uit van de Keuringsdienst van Waaren die over de chips ging. Hier leggen ze o.a. uit dat 1 zak €0,10 kost aan aardappelen en de zak rond de €2,50 word verkocht. Proberen ze nu onder deze naam een schone lei te maken? Tsja, ik zou deze zak niet zelf kopen maar op zich is het prima chips. Bij een chippie wil je natuurlijk wel wat drinken en hiervoor ontving ik een lekkere rode wijn. Van voordelige koffie gaan we naar wijnvoordeel.nl, een webshop met allerlei voordelige soorten wijn!

foodpost

 

Westland peppers

Westland peppers is een bedrijf in het Westland dat begon met het telen van druiven, perziken en bloemkool maar tegenwoordig uitblinkt in hun brede assortiment pepers en paprika’s. In de foodybox zat dit pakketje om je eigen chilisaus te maken, super leuk! Met een bijgevoegd flesje om het in te bewaren, een recept en een uitknipbaar trechtertje ging ik aan de slag. Helaas was mijn chilisaus wat te dik geworden omdat ik er teveel maizena bij had gedaan maar ik vond dit oprecht een leuk foodpost pakketje!

foodpost

Dream drankjes

Dream heeft verschillende plantaardige drankjes, denk hierbij aan cashewmelk, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk en hazelnootmelk. Nieuw in het assortiment zijn de havermelkjes, ik ontving hier verschillende soorten van. Ik ben sowieso geen melkdrinker meer sinds ik niet meer bij mijn moeder woon en voel er dus ook niks voor om zomaar een glas plantaardige melk te drinken. De smaak van havermelk vind ik een beetje waterig om zo los te drinken maar ik heb er muffins mee gebakken en dan is het wel prima. Ook in een smoothie met lekker veel mango is havermelk lekker en ik denk dat mijn conclusie vooral is: als je om wat voor reden dan ook geen melkproducten gebruikt is dit prima maar anders zou havermelk vooral gebruiken om dingen mee te koken/bakken en niet om zo los te drinken.

foodpost

De Migo peer

De Migo peer is een nieuw soort peer, en wat voor 1! De peer knoeit niet omdat het niet zo sappig is waardoor het de ideale peer is om mee te nemen voor onderweg. Het is eigenlijk meer een appel haha. De Migo peer steunt het goede doel van de CliniClowns wat ik heel mooi vind. Het grootste voordeel van deze peer is dus de crunchy bite en dat het niet morst en eerlijk gezegd is dit juist waarom ik niet zo te spreken ben over deze peer. Ik hou júíst van dat sappige van peren en kies ook veel liever voor een peer dan een appel. Nu ze van deze peer een halve appel hebben gemaakt vind ik het niet meer zo geweldig maar hou jij wel van lekker knapperig, dan zou ik deze zeker eens proberen!

Verder ontving ik nog wat producten als een burgermix van Lassie, een paar pakjes Fairtrade soepbasis en een potje harissa maar hier heb ik wegens tijdsplanningen nog niks mee gedaan. Zo, dat waren de producten die ik even uit wou lichten! Heb jij 1 van deze producten al geprobeerd of ben je het van plan? 🙂

foodpost

 

Deze blogpost bevat gekregen foodpost producten. Gratis producten of niet, mijn mening is 100% eerlijk.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *