Blog favs, Brood, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vis, Koken van een ander, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Flammkuchen met garnalen, rode ui en courgette

Flammkuchen met garnalen was zooo lekker! Een lekker krokant deeg met groentes en gamba’s, hoe kan dat ook eigenlijk niet lekker zijn haha?! Flammkuchen is zo langzamerhand al goed ingeburgerd bij ons Hollandse volkje, je ziet het regelmatig in lunchzaken op de kaart staan en in de supermarkt is zelfs kant-en-klaar flammkuchen deeg te koop. Ik maakte voor deze flammkuchen met garnalen het deeg en de vulling zelf en het was héérlijk. Het deeg was iets dikker als die ik ergens at maar de smaak was er zeker niet minder om. Courgette en garnalen zijn een mooie combinatie samen en de olijfolie die ik erover sprenkelde maakte het een mooi geheel.

Ik maakte dit recept voor mijn rubriek ‘Blog favs’ en gebruikte het basisrecept voor de flammkuchen van de blog ‘uit Paulines keuken’. Het deeg ging volgens haar recept en de toppings waren van mezelf. Uit Paulines keuken is 1 van de meest bekendste Nederlandse foodblogs en ondanks ik in deze rubriek juist de wat minder bekende blogs wil aanprijzen kon de blog van Pauline niet ontbreken. Deze fulltime foodblogger maakt de heerlijkste recepten en wat mij vooral bij haar blog aantrekt zijn de mooie lichte foto’s die haar zus voor haar maakt.

Eet deze flammkuchen met garnalen als lunch, brunch, avondmaal of als snack. Het is stiekem eigenlijk gewoon altijd lekker!

 

 

flammkuchen met garnalenflammkuchen met garnalen

 

Hoofdgerecht met schaaldieren, Lunch, Snack

Aantal: 1 grote flammkuchen is een 2 persoons maal

Dit heb je nodig:

  • 350 g bloem+ wat extra
  • 5 g gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • 2 tl olijfolie
  • 1 courgette
  • 200 g creme fraiche
  • 10 grote gamba’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

  • We beginnen met het flammkuchen deeg. Meng de bloem met het gist, zout, olijfolie en het water. Let er op dat je de gist en het zout apart van elkaar toevoegt en niet van tevoren mengt want dit breek het rijsproces af. Kneed alles in een keukenmachine of met de hand zo’n 10 minuten tot het deeg licht elastisch en een beetje plakkerig is.
  • Doe het deeg in een kom en sluit het af met een met warm water uitgespoelde theedoek. Laat het deeg hierna een uur rijzen op een warme plek. Ondertussen maken we alles klaar voor het beleg.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn. Maak ook de ui schoon en snijd het in dunne halve ringen. Was de courgette en schaaf er met een dunschiller linten van. Verwijder eventueel de schilletjes van de gamba’s wanneer deze er nog omheen zitten.
  • Na het uur rijzen kan de flammkuchen afgemaakt worden. Bestuif je werkbank met wat bloem, kneed het deeg even door en rol het met een deegroller uit tot een grote, dunne plak. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi het met een snuf peper en zout.
  • Verdeel de knoflook, courgettelinten en de uienringen over de crème fraiche. Als laatst verdeel je de gamba’s over de flammkuchen. Bak het in 15-20 minuten af tot het deeg gaar en goudbruin is, de gamba’s gaar zijn en de groentes lekker geroosterd zijn, eet smakelijk!

flammkuchen met garnalen

flammkuchen met garnalen

flammkuchen met garnalen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *