Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks

Flammkuchen met feta en gegrilde groenten

Flammkuchen met feta en gegrilde groenten heb ik gemaakt van 2 producten uit de zomer foodybox die ik deze week ontving. Hier zaten o.a. 2 melanza aubergines in en een pakje vers deeg van Tante Fanny om flammkuchen mee te maken. Melanza aubergines zijn gestreepte paarse aubergines, de smaak lijkt op die van ‘gewone’. Het deeg van tante Fanny is super handig, het is helemaal klaar voor gebruik, het is zelfs al uitgerold! Bij de Turkse supermarkt haalde ik nog wat feta en groentes erbij en ik had een lekker avondmaal. Ik at dit de avond voordat ik jarig was, een super lekker laatste avondmaal van mijn 20-jarige leventje! 😉

Ik maakte het grootste deel met groentes. Op de andere helft smeerde ik wat yoghurt en belegde ik het met vijgen en appel maar hierdoor werd het deeg slap. Ik heb het wel opgegeten maar het was niet écht lekker. Ik heb het recept dus uitgewerkt voor een hele plaat belegd met groente. 🙂

flammkuchen

Hoofdgerecht, Snack

Aantal stuks: 1 ovenplaat

  • ½ melanza aubergine
  • 1 pakje Tante Fanny Flammkuchendeeg
  • 1 vijg
  • groot handje wilde spinazie
  • 3 mini paprika’s (of 1 grote)
  • 150 g feta

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine doormidden en hierna in plakjes. Snijd de paprika’s in grove reepjes. Was de spinazie en trek daarna eventueel dikke nerven eruit.
  2. Rol de plak flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel de groenten en de feta over de flammkuchen en zet het alvast 25 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de spinazie iets fijner en de vijg in plakjes. Nadat de 25 minuten om zijn verdeel je de vijgen en de spinazie over je flammkuchen (let op: het is heet) en zet je het nog 5 minuten in de oven.
  4. Haal de flammkuchen uit de oven en snijd het in porties. Eet smakelijk!flammkuchenflammkuchen

1 thought on “Flammkuchen met feta en gegrilde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *