DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

DIY Een ei pocheren

Een ei pocheren is lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Het heeft even wat oefening en voorzichtigheid nodig maar daar heb je dan wel een super lekker eitje voor terug. De Eggs Benedict is super bekend; Hollandaise saus met een gepocheerd eitje.. Hmm! ZO lekker! Dit staat nog op mijn ‘to-do list’. In Hollandaise saus gaat wel flink wat boter, dan is deze cracker met ei en avocado toch een stuk gezonder en ook nog eens heel lekker! Ik had wat bieslookbloemetjes gekregen en heb deze erbij gedaan. Leuk voor het oog maar qua smaak is zijn de stengels net zo goed.

DIY: Dit doe jij voortaan zelf!
Aantal: 1 ei pocheren

Dit heb je nodig:

  • water
  • zout
  • witte azijn
  • verse eieren

Zo maak je het:

  1. Zet een pannetje op met water, een snuf zout en een scheutje azijn. Het moet geen hele grote kookpan zijn maar je moet er wel beweging in kunnen maken dus een heel klein pannetje is ook geen goed plan. Ik heb een iets groter steelpannetje gebruikt. Wees niet bang voor het azijn, dit proef je niet terug maar het zorgt ervoor dat het eitje gaat binden. Breng het water aan de kook. Breek het eitje in een kommetje.
  2. Wanneer het water kookt zet je het vuur uit. Zet een bakje met koud water klaar. Pak een garde en een houten lepel en draai met de garde een kolkje in het water. Giet het eitje voorzichtig in de kolk. Laat het een paar seconden z’n gang gaan en probeer het met de houten lepel het eitje te vormen tot een rondje.
  3. Schep met een draadspaan of grote lepel na 4 minuten het eitje uit het warme water in het koude water. Leg hierna eventueel nog op wat keukenpapier maar let op dat je het eitje voorzichtig behandeld, anders breekt het open. Ik heb het eitje op een cracker gegeten met wat avocado en bieslookbloemetjes maar eigenlijk is het overal lekker bij. 🙂

ei pocheren

1 thought on “DIY Een ei pocheren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *