Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

DIY: Homemade wraps

Op zoek naar een recept voor lekkere homemade wraps kwam op de site van Ianna. Ik heb het iets aangepast en toen kwam mijn versie eruit. Eet wraps met een gehaktsaus, guacamole, hummus, wat je maar lekker vind! Je bent er even mee bezig vanwege het 1 voor 1 uitrollen en bakken, maar het is echt niet moeilijk. Een tip van mij: maak van de wraps deze wrapstaart.

22

Dit heb je nodig:

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 210 g bloem
  • 145 g water
  • snufje zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

1. Meng het bloem het bakpoeder en wat zout. Voeg de olie toe en roer het door elkaar. Zet het water op in een waterkoker en laat het koken. Laat het heel even staan zodat het net niet meer kookt, en voeg het toe aan het bloemmengsel. Roer dit in het begin met een lepel, met je handen is het te heet! Kneed het even door met de hand als het niet meer te heet is en maak er een soepel deegje van. Als je deeg niet goed aanvoelt kun je nog wat bloem of water extra toevoegen. Maak een bal van het deeg en laat het deeg ca. 10 min. staan.
2. Snijd de bal in 8 stukjes en maak er aparte balletjes van. Bestuif ze aan de boven- en onderkant met wat bloem en rol het met een deegroller uit tot superdunne wraps(tijdens het bakken worden ze nog iets dikker). Zet een droge koekenpan op het vuur. Als je de eerste wrap hebt gerold, kun je deze al bakken en ondertussen verder rollen. Bak de wraps op middelhoog vuur tot er bruine vlekjes op komen. Draai de wrap dan om en bak de andere kant ook nog even. Herhaal dit tot je alle wraps hebt gedaan. Smeer ze licht in met wat olijfolie als ze uit de pan komen en bewaar ze in een vochtige doek tot gebruik, dit voorkomt uitdroging. Je kunt ze dezelfde dag gebruiken of invriezen. Als je ze invriest, moet je ze wel plat leggen, anders zijn ze na het ontdooien moeilijk plat te krijgen.

homemade wraps

3 thoughts on “DIY: Homemade wraps

  1. Leuk zelf wraps maken! Deze zien er ook heel ‘echt’ uit. Als ik ze maak worden het eerder dunne pannenkoekjes. Binnenkort jouw recept maar eens uitproberen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *