Keukendagboek, Kokspraat

Een kijkje in de keuken van Eten met Roos

Het was een grote stap in ons leven. Bas en ik gingen kijken naar een huisje voor ons samen. Dagen speurden we het internet af om huizen te bekijken. Ik kwam dit huis tegen op internet en was op slag verliefd. Ken je dat gevoel, je ziet iets in de winkel liggen en weet ZEKER dat je het moet kopen, geen enkele twijfel of je spijt zult krijgen? Precies dat gevoel haha. Het sprak me aan door de strakke style, de luxe badkamer en de mooie keuken. Ik liet het aan Bas zien en hij was net zo enthousiast, we hebben meteen een afspraak gemaakt om het huis te bezichtigen. Nu we er inmiddels alweer ruim een halfjaar met veel plezier wonen is het tijd om jullie een kijkje te geven in de keuken! 🙂

keuken

De inrichting

Ik was vooral degene die de keuken heeft ingericht omdat ik er vaker te vinden ben. Bovendien vind ik het gewoon heel leuk om te doen. Bas heeft het computer bureau als zijn honk. 🙂  De keuken is niet heel groot maar er past verrassend veel in. De kastjes zijn allemaal best diep dus dat zorgt voor wat extra ruimte. Al mijn bakvormen, ovenschalen, servies, glazen maar ook onze ‘voorraadkast’, het tostiapparaat, een ijsmachine en schoonmaakspullen zitten in deze kastjes en het staat nog georganiseerd ook. Best knap haha.

De keuken is van zwart-wit natuursteen. Het is een open keuken en we hebben het zwart-wit thema doorgetrokken naar de woonkamer. De keuken heeft wat rode details, dit komt vooral door de keukenmachines. In het woonkamergedeelte hebben we wat meer blauw-grijs tinten. Het combineert allemaal prima en zo is het toch een beetje gescheiden.

We hebben wat dingen aan de keuken veranderd maar hoefde gelukkig geen hele grote ingrepen te doen. Het schot aan de onderkant hebben we moeten vervangen en het draaikastje moest gerepareerd worden. In 1 keukenkastje zat voorheen een geiser maar dit hebben we vervangen voor een boiler die nu ergens anders hangt, hierdoor hebben we een extra keukenkast erbij. De oven deed het voor geen meter, na 3 kwartier was een pizza nog niet gaar dus dat schoot niet op. We hebben verschillende instellingen geprobeerd maar die oven had z’n beste tijd wel gehad. We hebben deze nieuwe oven gekozen omdat het een modern zwart model is met touch screen wat snel schoon te maken is. Oja, we hebben ook de keukenverlichting veranderd, hiervoor zaten er van die half verrotte plakstrips, nu hebben we mooie spots.

keuken

Apparatuur

Op het aanrecht shinen wat keukenapparaten. Op het moment staan het Senseo apparaat, de keukenmachine en een slowjuicer op het aanrecht. Het Senseo apparaat heeft Bas voor zijn verjaardag gehad van mijn moeder en oma, de keukenmachine heb ik van mijn oma gekregen toen ik m’n koksopleiding had gehaald en de juicer hebben we van Bas z’n opa en oma. Zo heeft elk apparaat een eigen herinnering. Van de zomer wil ik graag mijn ijsmachine neerzetten, ik twijfel alleen nog voor welk apparaat ik zit zal vervangen want het past helaas niet allemaal naast elkaar.

Achter de apparaten staat mijn messenset. We hebben in de keukenla nog wat ‘huis tuin&keukenmessen’ maar deze ninja messen zijn te gevaarlijk daar rond te slingeren. 😉 Aan de andere kant van het aanrecht staat nog de waterkoker, een theepot die in won met een fotowedstrijd van Simon Levelt, een houder voor wat keukengerei en een keukenpapierhouder. De draailade is ideaal voor pannen en mengkommen.

keuken

We hebben voor een Siemens koelkast gekozen, eigenlijk vooral omdat we de kleur zo mooi vonden. Het is een soort zwart geborstelde kleur. De koelkast werkt met touch screen en heeft een no frost systeem. Aan de koelkast hangt onze weekplanner, de kookwekker en wat doeken. Naast het fornuis hebben we draadmandjes met uien, knoflook, gember en aardappels. Ook staat er nog een tijm plantje en een tabasco setje die ik een keer als foodpost kreeg. Op de afzuiger staat nog een peper- en zoutstel, een pastabus, een plantje, wat oliën en een grote weckpot met homemade granola.

keuken

Wat zit er dan allemaal in die koelkast?

Voor de nieuwsgierige aagjes die willen weten wát er dan zoal in onze koelkast zit, dit verschilt heel erg. De ene week heb ik wat meer tijd en liggen er vooral onbewerkte producten in, de andere week hebben we het super druk en liggen er wat half kant- en- klare dingen in als aardappelschijfjes of voorgesneden groentenmixen. Helemaal kant en klaar eet ik zelden omdat ik dat vaak echt niet lekker vind, eigenlijk alleen af en toe een maaltijdsalade voor mij en pannenkoeken voor Bas.

Op dit moment staat er een pan eten in de koelkast (door mijn werktijden kook ik vaak de dag van tevoren), wat aardappelschijfjes, broodbeleg, wat sausjes, sap, melk, een salade die ik mee kon nemen naar werk en in de groentelade liggen wat snijbonen, asperges, tomaatjes, een komkommer en nog een pan die klaar staat zodat ik de groenten alleen nog hoef te koken. Niet heel extreem toch?! 🙂

keuken

De boekenkast met alleen kookboeken

Dit hoort niet echt meer bij de keuken maar is er stiekem toch een onderdeel van; de boekenkasten. In al die jaren heb ik flink wat boeken verzameld. Ik weet van elk kookboek eigenlijk wel waar het van is. Er zitten dierbare boeken bij van overleden personen, boeken die ik kado kreeg, een boek van een sterrenrestaurant die ik van een chef kreeg en een boek die ik als basisschoolmeisje op een rommelmarkt kocht. In de orders zitten al mijn kooktijdschriften. Er staan wat persoonlijke foto’s in en het plantje maakt het lekker groen.

De kast was eerst gewoon houtkleur en stond in mijn kamer bij mijn moeder thuis. Toen ze mee verhuisde naar dit huis heb ik ze wit geverfd. Wat een verschrikkelijk werk was dat, balkje voor balkje maar ik ben blij met het eindresultaat.

Ik ben super blij met het hele geheel. Het is praktisch, redelijk goed schoon te maken en helemaal onze smaak. Zo, dit is wel zo ongeveer de keuken.. Hoe zit jouw keuken er uit en wat vind jij belangrijk in een keuken? Laat het me weten, vind ik leuk! 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *