Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Crumble met rabarber en braam

Crumble met rabarber en braam doet je denken aan de mooie seizoensproducten die nu verkrijgbaar zijn. Oké.. Toegegeven.. Bramen zijn nog niet in het seizoen maar ik heb diepvries bramen gebruikt omdat ze zo mooi kleuren bij het lichtrode van de rabarber en ze hebben allebei dat lekker zoetzure smaakje. Als je echt puur met seizoensfruit wilt werken kan je de combi van rabarber beter met aardbeien maken. Crumbles kan je met vrijwel alle soorten fruit maken als het maar een beetje sappig is. Deze crumble met rabarber en braam is redelijk simpel en met weinig ingrediënten. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Wat vanille door de vulling, wat stukjes pure chocolade, een citroenschilletje, alles is mogelijk. Bij deze crumble vond ik de pure fruitsmaken al mooi genoeg. Je kunt een crumble als dessert eten, smiddags als taartje bij de koffie maar zelf vind ik het ’s morgens puur genieten. Het voelt zo lekker ‘guilty pleasure’ achtig maar toch zit het vol fruit en andere bouwstoffen. Ik zou eigenlijk vaker uitgebreid moeten ontbijten, het komt er alleen vaak niet van. Op werkdagen is het voor mij sowieso geen optie maar ook wanneer ik vrij ben is het vaak een afbakbroodje met iets lekkers erop, nooit dat ik echt in de keuken sta. Dat heeft er waarschijnlijk ook wel mee te maken dat ik helemaal niet zo’n actief ochtendmens ben haha, terwijl ik om middernacht nog prima een taart kan maken. Ach, wanneer je deze crumble ook eet, geniet ervan. Het is super lekker en het idee dat rabarber maar een beperkte tijd verkrijgbaar is maakt het nóg wat specialer. 🙂

crumble met rabarber en braam

Dit heb je nodig:

  • 6 el havervlokken
  • 3 el gemengde noten naar keuze (ik gebruikte walnoten, amandelen en hazelnoten)
  • 2 el kokosolie
  • 2 el rijststroop (of andere zoetstof)
  • 8 el rabarber compote
  • 4 el bramen (diepvries)
  • ½ el bloem

Toetjes& andere zoetjes
Aantal: 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de noten grof. Smelt de kokosolie. Meng de noten, de havervlokken, de kokosolie en de rijststroop door elkaar.
  2. Meng de rabarber compote met de bramen en de halve el bloem. De bloem vormt een lichte binding van het fruit waardoor niet al het sap eruit loopt.  Wanneer je diepvries bramen gebruikt hoef je deze niet eerst te ontdooien.
  3. Vul 2 hittebestendige schaaltjes (of 1 grotere schaal) eerst met het fruitmengsel en top af met de crumble. Bak de crumble 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Je ziet wanneer de crumble goed is als je het fruit langs de randen ziet borrelen. Serveer het meteen uit de oven, eet smakelijk!

crumble met rabarber en braam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *