Bijgerechten, Blog favs, Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Koken van een ander, Overig, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Croissantrol met roerei, cheddar, spek en paddenstoelen

Croissantrol, was dahh?! Nou, het lekkerste dat je in lange tijd hebt gegeten! 🙂 Bij dit recept heb ik 2 producten gebruikt die ik bij de foodiebox ontving, namelijk de tomberries en de paddenstoelen. De tomberries smaken lekker zoet en de kleine vorm is super schattig. Ik weet alleen niet of ik tomberries écht veel beter vind dan cherry tomaatjes.. De paddenstoelen waren daarintegen een hele leuke verrassing. Ik ontving een pakketje met eikhaas paddenstoelen en ook lekkere koraalzwammetjes, dit kwam van het merk funghi funghi. Lekkere paddenstoeltjes alleen jammer dat het nu nog vooral bij groothandels te koop is en dit dus niet voor alle particulieren beschikbaar is. Of je nou paddenstoeltjes van dit merk koopt, een paddenstoelenmix op de markt of in de supermarkt, dit gerecht zal een échte topper worden. Een perfect zondags ontbijt als je het mij vraagt! 🙂

croissantrolcroissantrol

croissantrolcroissantrol

Dit heb je nodig:

  • 1 blik grote croissants van 6 stuks
  • 5 eieren
  • 1/2 bosje krul peterselie
  • handje paddenstoelen (ca. 100 g)
  • 2 plakjes cheddar
  • 100 g spekblokjes
  • 8 tomberries (of 5 cherrytomaatjes)
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  • Rol de lange plak bladerdeeg uit en snijd hierna de voorgesneden punten los. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de puntjes bladerdeeg in een ster op het bakpapier en zorg ook dat de brede kant aan de binnenkant van de ster een beetje overlapt. Hierdoor blijft de rol mooi aan elkaar zitten. Niet helemaal duidelijk wat ik bedoel? Bekijk bovenstaande foto dan even, gewoon nadoen hihi.
  • Hak de peterselie fijn. Breek daarna alle eieren in een kom en kluts het door elkaar. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de eieren, houd alleen een klein beetje rauw ei achter waarmee je de croissantrol later mee kunt bestrijken. Breng de roerei op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
  • Snijd of scheur de paddenstoelen eventueel iets kleiner. Verhit nog een koekenpan met een heel klein beetje olie en bak de spekblokjes knapperig. Voeg na 3 minuten de paddenstoelen toe en bak deze mee. Snijd daarna de plakjes cheddar in kleine blokjes en snijd ook de tomaatjes doormidden.
  • Verdeel de roerei over de binnenste rand van de croissant-ster. Verdeel hier ook het spek- paddenstoelen mengsel naast en verdeel ook de cheddarstukjes en de tomaatjes over het geheel. Vouw de punten croissantdeeg naar binnen en druk het zachtjes aan. De rol hoeft niet helemaal dicht te zitten, er mogen wat openingen tussen zijn.
  • Bestrijk de croissantrol met het achtergebleven ei, hierdoor krijgt het een mooie kleur. Bak het af in ongeveer 20 minuten tot het deeg goudbruin is. Serveer warm, eet smakelijk!

croissantrol

croissantrol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *