Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Couscous met champignonnen-stroganoff

Frisse boontjes, een romige saus met champignonnen en een lichte couscous, een lekker maaltje voor doordeweeks. In dit recept heb ik geen vlees of vis verwerkt, je zou dit wel toe kunnen voegen maar ik heb het totaal niet gemist. 🙂

Hoofdgerecht zonder vlees

Aantal personen: 4 personen recept

Dit heb je nodig:

  • 275 g couscous
  • 1 bouillonblokje
  • 400 g snijbonen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g witte champignons
  • 25 g bakboter
  • klontje roomboter
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 250 ml slagroom

Zo maak je het:

1. Snijd de champignons en de snijbonen in plakjes. Zet een pan met ongeveer een liter water en het bouillonblokje op om de snijbonen hierin te blancheren. Wanneer het water kookt blancheer je de snijbonen 3 minuutjes, spoel ze daarna koud maar bewaar de bouillon.
2. Doe de couscous in een hittebestendige kom en voeg de bouillon toe tot de couscous ongeveer 2 cm onder bouillon staat. Dek het af en laat het rusten tot alle bouillon is opgenomen.
3. Bak de champignons op hoog vuur in de bakboter. Zodra ze een beetje gaan kleuren voeg je de tomatenpuree en de bloem toe, zet het vuur wat lager en ontzuur de tomatenpuree een paar minuten, de bloem krijgt nu ook de kans te garen, waardoor je saus gaat binden. Zet ondertussen een bakpannetje op en verwarm de snijbonen weer met het klontje roomboter.  Voeg de room bij de tomatenpuree en verwarm het terwijl je roert, het moet een gladde saus worden. Kook de saus een paar minuten door en serveer het met de couscous en de snijbonen. stroganoff couscous snijboon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *