Bijgerechten, Recepten, Soepen& salades

Courgettesoep met basilicum en tuinkers

Courgettesoep met basilicum en tuinkers is een lekker licht soepje die je als lunch kunt eten of met wat brood een prima diner is. Vooral met deze warmere dagen heb ik nooit zo’n zin in zware gerechten, deze soep is dan ideaal. De courgette is familie van de komkommer en van de meloen. Deze mooie groente zit barstensvol vitamine C. 100 Gram courgette bevat 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en 16% van de mineralen. Verder is het goed voor je ogen door de vitamine A die erin zit en bevat het goede antioxidanten. Het heeft een bloeddrukverlagend effect en bevat veel foliumzuur wat de kans op Alzheimer verkleint. Een echte powergroente dus!

Binnen een half uur staat het soepje op tafel.  Ik vind soep altijd een makkelijke manier om veel groentes binnen te krijgen, je kunt het snel even naar binnen werken en krijgt tegelijk ook nog een portie vocht binnen wat altijd mooi meegenomen is. De knoflook geeft het lekker wat pit en maakt het nóg gezonder. Knoflook is goed tegen verkoudheid, tegen obesitas en is goed voor je hart en bloeddruk.

Soep, Lunch, Bijgerecht
Aantal koppen: 

Dit heb je nodig:

 • 1 courgette
 • 1 liter water
 • 2 tenen knoflook
 • 2 uien
 • bouillonpoeder
 • handje basilicum
 • 2 el tuinkers
 • scheutje zonnebloemolie

Zo maak je het:

 1. Maak de uien schoon en snijd ze in blokjes. Maak ook de tenen knoflook schoon en snijd het fijn. Was de courgette en snijd het in grove blokjes.
 2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kookpan en bak de uien met de knoflook 5 minuutjes. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak het nog 5 minuten.
 3. Voeg het water, de basilicum(houd 4 plukjes ter garneren achter) en wat bouillonpoeder naar smaak toe (ik deed ongeveer 1 el). Laat het een kwartier zachtjes koken en pureer het soepje hierna met een staafmixer. Garneer de courgettesoep met de tuinkers en een mooi plukje basilicum. Eet smakelijk!

 

Dit is het eerste recept dat ik ontwikkeld heb voor de sportschool VrouwFit, een super gezellige sportschool waar vrouwen hun energie kwijt kunnen in de les ClubJoy Power, met losse apparaten en gewichten aan de slag kunnen of helemaal zen worden tijdens yoga. Ik sport hier zelf al een hele tijd en via deze weg proberen we de VrouwFit leden te inspireren gezond te eten. Om de week zal ik hierdoor een lekker, gezond recept plaatsen. Uiteraard blijf ik ondertussen ook nog steeds bezig met heerlijke gebakjes met suiker, wees daar maar niet bang voor.  🙂

courgettesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *