Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Chocolade bananen cheesecake, Let’s go bananas!

Chocolade bananen cheesecake is het antwoord op al je vragen, al je goeie vragen dan haha! Ik maak (of eet) eigenlijk zelden cheesecake, ik vind het vaak zo machtig en niet zo spannend van smaak. Ik ben meer van frisse taartjes maar toch zijn er een aantal cheesecakes die me bij zijn gebleven. Zo maakte ik eens een oreo cheesecake die echt goddelijk was en deze chocolade bananen cheesecake heb ik nu al 3 keer gemaakt, dat zegt wat! Ik maak goede recepten vaak maar 1 keer, ik zoek liever weer wat nieuws op maar vriend Bas is gek van deze taart. De foto’s van het recept op de blog konden wel een update gebruiken dus gingen we samen de keuken in op een stromachtige dag om deze lekkere taart te maken.

Super grappig, Bas had het recept van de blog erbij en zo kon ik meteen zien of mijn recepten ook echt dummie proof geschreven zijn en.. Het is gelukt haha! De cheesecake blijft best lang houdbaar, zorg wel dat je de taart goed afdekt met bijvoorbeeld plastic folie als je van plan bent het een paar dagen in de koelkast te bewaren. Oh en nog een tip bij het kopen van de roomkaas, de ‘verse kaas’ van de Aldi kost een stuk minder als de dure merken bij A-supermarkten en het smaakt net zo lekker!

 

chocolade bananen cheesecake

chocolade bananen cheesecake

Toetjes, taart& andere zoetjes
Aantal porties: ca. 12 punten

Dit heb je nodig:

  • 300 g digestive koekjes
  • 100 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 4 rijpe bananen
  • 700 g naturel roomkaas
  • 220 g suiker
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Bekleed een springvorm (24 cm doorsnee) met bakpapier en bedek de bodem met het koekmengsel. Druk het stevig aan, bak het 10 minuten en laat het hierna afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de bananen met de suiker in de keukenmachine (of met een staafmixer/handmixer) tot een papje. Doe het in een mengkom en mix met een handmixer of garde de roomkaas erdoor. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg hierna de zure room toe en als laatste de gesmolten chocolade. Zorg dat alles gemengd is en dat je snel werkt zodat de chocolade er goed doorheen mengt en niet gaat stollen.
  3. Schep de vulling in de taartvorm en maak daarna de bovenkant glad. Bak de cheesecake ongeveer een uur in het midden van de oven gaar. De taart hoort vanbinnen nog een beetje zacht te zijn en de randen moeten wel stevig aanvoelen. Check of de chocolade bananen cheesecake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, de prikker moet er zo goed als droog uit komen. Laat de taart minstens 1,5 uur in de oven afkoelen, dit voorkomt scheuren in je taart.
  4. Haal de taart uit de oven en laat het daarna in de koeling helemaal afkoelen. Verwijder de taartring (snijd het eventueel van tevoren rondom los) en snijd de cheesecake in stukken. Serveer de taart op kamertemperatuur.

chocolade bananen cheesecake   chocolade bananen cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *