Chipolata ovenschotel is echt zo’n heerlijk gerecht waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen. Even wat lekkere verse producten snijden en daarna is het een kwestie van alles in de oven gooien en wachten tot het klaar is. Niet veel werk van tevoren en ook niet daarna. Je legt alles op een bakpapier dus als je een beetje netjes werkt heb je daar helemaal geen afwas van, op het snijplankje na dan. Heb je nog een restje groenten in de koelkast, rooster dit dan lekker mee dan ben je ook weer helemaal goed bezig in het ‘no waste’ kader. Bij dit gerecht zie ik heerlijk makkelijk buiten eten voor me, een ideaal gerecht voor in de tuin of op het balkon met een lekker koud drankje, wat is de lente toch fijn jongens! 🙂
Dit heb je nodig:
- 1 courgette
- 2 paprika’s naar keuze
- 10 cherrytomaatjes
- 8 chipolata worstjes
- 400 g aardappeltjes met schil
- 1 teen knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- snufje chilipeper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappeltjes en snijd ze hierna in parten. Was ook alle groentes en snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Maak het teentje knoflook schoon en hak het fijn.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg aan de ene kant alle groenten en aan de andere kant de aardappeltjes. Verdeel de kruiden en de knoflook over het geheel, besprenkel het rijk met olie en hussel het door elkaar, zorg alleen wel dat de aardappeltjes en de groenten gescheiden blijven.
- Verdeel de chipolataworstjes over de ovenplaat en doe het 30 minuten in de oven. Check hierna of alles goed gaar is door er met een mesje doorheen te prikken en geef het eventueel nog iets langer als het nog niet goed is. Serveer de chipolata ovenschotel in een gezellig schaaltje of op een mooi bord, eet smakelijk!