Brood, Recepten

Caprese met oertomaat en een spinazie-pompoenpitpesto

Caprese als salade of broodje kennen we allemaal wel toch? Dit broodje heb ik verzonnen als ‘sandwich special’ voor op werk als caprese 2.0 met net even wat hippere ingrediënten. Dit is alweer een jaar geleden maar ik liep zo achter met recepten uittypen dat tegen de tijd dat ik eraan toe was om dit recept te plaatsen het allang de tijd voor tomaten niet meer was. De pesto is op werk op de menukaart blijven staan, zo leuk! Thuis maak ik het ook af en toe, het is zo’n lekkere pesto variant en ook nog eens een stuk goedkoper aangezien pijnboompitjes en basilicum toch best prijzig zijn.

Voor dit broodje heb ik oertomaten en de coeur de boeuf tomaten gebruikt, deze soorten zijn wat specialer en zo ziet je broodje er al snel spectaculair uit. Je zou hiervoor bij een groentenboer kunnen kijken, AH heeft ook nog weleens wat leuke verschillende tomaten liggen. Mocht je hier nou niet aan kunnen komen zou ik een tomatensoort als de Roma tomaat gebruiken in combinatie met wat cherrytomaatjes, die hebben meer smaak dan de ‘normale’ tomaat. Insalata Caprese komt uit de Napolitaanse Italiaanse keuken en het heeft de kleuren van de Italiaanse vlag. Denk aan groene basilicum, rode tomaat en witte mozzarella, net als de pizza Margherita trouwens.

Caprese komt van ‘Capri’, een gebied in Italië waar ik vlakbij op vakantie ben geweest. Mocht je dit broodje mee willen nemen als heerlijke sandwiches voor op kantoor of in het park, doe er dan in plaats van een half broodje nog een hele boterham op en snijd het doormidden, zo is het makkelijk te eten en valt het niet uit elkaar. Kom maar door met die fancy lunchbreaks! 🙂

 

Broodje
Aantal: 

 

Dit heb je nodig:

 • paar el spinazie- pompoenpit pesto
 • flinke hand rucola
 • 200 g buffelmozzarella
 • 3 oertomaten in verschillende kleuren
 • 1 coeur de boeuf tomaat
 • gedroogde tomaatjes (zelfgemaakt of gekocht)
 • 3 sneeën lekker vers brood
 • olijfolie van goede kwaliteit
 • 1 el zonnebloempitten
 • 1 el pompoenpitten

 

Zo maak je het:

 1. Rooster de pompoen- en zonnebloempitjes in een droge koekenpan tot ze lichtjes gaan kleuren. Snijd de tomaten en mozzarella in mooie dunne plakken. Snijd eventueel de gedroogde tomaatjes wat kleiner.
 2. Besmeer de sneeën brood met wat van de pesto. Snijd 1 snee schuin doormidden, dit worden de kapjes van het broodje.
 3. Pak 2 mooie bordjes en leg op allebei een snee brood. Leg wat rucola sla op de boterhammen en verdeel de tomaten en de mozzarella hierover. Zorg dat je de kleuren een beetje afwisselt voor een mooi kleurenpalet.
 4. Verdeel de pitjes, gedroogde tomaatjes en nog wat pesto over de broodje. Besprenkel het met een beetje olijfolie en zet als laatste het kapje tegen het broodje aan. Eet smakelijk!

 

caprese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *