Bijgerechten, Brood, Hapjes, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks

Camembert in bladerdeeg uit de oven met tapenade

Camembert in bladerdeeg uit de oven is werkelijk waar heerlijk! Het bladerdeeg geeft het een lekker korstje, de gesmolten kaas en de volle smaak van de tapenade, YUMMY! Ik maakte dit recept eigenlijk naar aanleiding van de cheesebaker van Boska die ik kreeg. De cheesebaker is een soort klein fondue stel. Als eerste doe je de camembert met het cheesebaker bakje in de oven. Hierna zet je het bakje op het cheesebaker onderstel waar een kaarsje in zit zodat je camembert lekker warm blijft. Mocht je dit toevallig hebben of er interesse in hebben om dit te kopen is het voor dit recept ideaal maar mocht je dit niet hebben kun je het net zo goed op een plank of mooi bord serveren, het word dan alleen iets sneller koud maar alsnog heel lekker.

Deze camembert het ideale hapje voor bij de borrel maar ook als lunch of avondeten is het fantastisch. Ik zeg in dit recept wel dat het voor 2 personen is maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het helemaal zelf op heb gegeten haha! Ik heb dit in 2 keer als avondeten gegeten dus dan mag het wel, toch?? 🙂 Hiervoor maakte ik een zelfgemaakte tapenade met geroosterde paprika maar mocht je hier geen tijd of zin voor hebben kun je dit ook in de supermarkt kopen, ga dan wel voor een lekkere tapenade van bijvoorbeeld de versafdeling. 

camembert in bladerdeeg camembert in bladerdeeg

camembert in bladerdeeg

Voorgerecht, Hoofdgerecht zonder vlees, Snack, Hapje
Aantal: 1 camembert

Dit heb je nodig:

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de camembert en snijd het bovenste laagje er zo dun mogelijk af. Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de camembert in het midden van de plak bladerdeeg. Smeer de camembert in met een lekkere laag tapenade, sprenkel er een beetje olijfolie over en hierna een snufje peper en zout.
  • Vouw de bladerdeeg om de camembert dicht en druk het een beetje aan. Kluts het eigeel los en besmeer het bladerdeeg met wat eigeel. Bestrooi het bladerdeeg met nog wat peper en zout, het camembert pakketje is nu klaar voor de oven!
  •  Zet de camembert ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, draai de camembert halverwege even om zodat alle kanten gelijk kleuren. Serveer de camembert in bladerdeeg op een houten plank of in de cheesebaker. Lekker met knapperig brood, fruit en nootjes, hmmm!

camembert in bladerdeeg

camembert in bladerdeeg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *