Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Caesar salade met witte asperges en gerookte kip

Caesar salade met witte asperges en gerookte kip is een heerlijke, frisse salade met het Hollandse witte goud. Dit is een afleiding van de echte Caesar salade, officieel bestaat deze salade maar uit een paar ingrediënten als Romeinse sla, croutons, Parmezaanse kaas en ansjovis.

Ik ontving de laatste tijd aardig wat ‘foodpost’ en ging hiermee aan de slag om er lekkere recepten mee te maken. In dit recept verwerkte ik de azijn, de cheese flakes en de witte asperges die ik kreeg. Wat zijn witte asperges toch elke keer opnieuw een feestje!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Kook de witte asperges zoals ik het in dit recept heb beschreven. Snijd de asperges in schuine stukken door, ik heb van elke asperge 3 stukjes gemaakt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een pannetje met voldoende warm water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de eieren 6 minuten en spoel ze hierna koud. Pel de eieren en halveer ze hierna. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en hak de blaadjes dragon fijn. Schil met en dunschiller linten van de komkommer. Snijd de afbakbroodjes in croutons en rooster ze tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes gerookte kip om en om goudbruin. Maak de dressing door de azijn met de mosterd, crème fraîche, het water en de gehakte dragon te mengen.
  • Verdeel de Romeinse sla en de veldsla over 2 borden. Besprenkel de sla met een beetje dressing en verdeel vervolgens de asperges, kaas, ei, tomaat, komkommer, croutons en kip over de salades. Verdeel als laatst de rest van de dressing over de Caesar salade met witte asperges. Eet smakelijk!

Meer recepten met witte asperges? Bekijk dan ook eens deze aspergesoep, deze Hollandse asperges met Hollandaise saus of deze asperge- lasagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *