Brood, Recepten

Broodje ei met witlof, honing en spek

Oke, dit broodje wint misschien geen schoonheidsprijs, lekker was het wel! I looooove witlof, nu kwam ik er weer achter dat het zelfs op een broodje lekker is! Ik was in eerste instantie van plan iets heel anders te maken, ik had een soort eierwraps in gedachten. Dit ging helemaal mis, toch hield ik er een superlekker broodje aan over!

Brood
Aantal personen: 1 persoon recept

Dit heb je nodig:

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 boterhammen
  • 125 g spekreepjes
  • 2 el honing
  • 2 eieren
  • el bakboter
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Snijd de witlofstronken doormidden, snijd het hart eruit en snijd het vervolgens in grove plakjes. Verhit eerst 1 pan en bak de spekjes in de ‘droge’ pan tot ze knapperig zijn. Schep ze er met een lepel uit, laat het losgekomen vet in de pan. Bak hierin de repen witlof, schud regelmatig.
2. Verhit de tweede pan, bak hierin het ei in de boter. Op het moment dat het ei net wilt gaan stollen roer je het met een pollepel los, waardoor het kleine stukjes ei worden.
3. Wanneer de witlof beetgaar is doe je de honing in de pan, voeg ook de spekjes weer even toe om weer warm te worden. Doe de eistukjes ook in de andere pan en roer alles door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en beleg de broodjes met het witlof-eimengsel.

broodje met witlof spek honing en ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *