Oh my goat! Wat is dit broodje geitenkaas een lekker combinatie zeg! 🙂 Sinds een tijdje leer ik de specifieke smaak van geitenkaas steeds meer waarderen. Op werk hebben we een tijdje een tosti gehad met geitenkaas, bacon, appelstoop en vijgen.. Echt onwijs lekker! Dit broodje heeft die smaken ook een beetje, ik heb hier alleen verse appel gebruikt en dat was ook heerlijk. Dit broodje geitenkaas is heel makkelijk te maken, het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Toch vertel ik het jullie want dit is te lekker om niet te kennen!
Het romige van de geitenkaas is zooo lekker bij het zoute van de bacon en het zoetzure van de appel maakt het helemaal af. Let bij het kopen van de geitenkaas wel even op dat je verse geitenkaas koopt, dit is zachte geitenkaas. Je hebt ook geitenkaas met zo’n hard randje eromheen. Geen echte ramp als je de verkeerde geitenkaas hebt gekocht maar ik zou zelf eerder voor verse gaan, dit heeft een frisse milde smaak en is veel smeuïger. Verse geitenkaas zit vaak als een soort rolletje verpakt en is er o.a. van het merk Betinne en Président.
Broodje, Lunch
Aantal:Â
Dit heb je nodig:
- 2 meergranen triangels om af te bakken (of welk broodje je zelf lekker vind)
- handje ijsbergsla
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 el verse geitenkaas
- ½ appel
- verse tijm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor en bak de broodjes hierna af zoals op de beschrijving staat.
- Bak de plakjes spek in een droge koekenpan met een goede anti-aanbaklaag (anders kan je beter een heel klein beetje olie toevoegen tegen het aankoeken) tot ze mooi uitgebakken zijn. Snijd de appel in plakjes.
- Snijd de broodjes open en beleg ze met wat ijsbergsla. Leg 2 plakjes spek op elk broodje en verdeel hier de geitenkaas over. Leg de plakjes appel speels over het broodje en strooi er als laatst een beetje tijm over. Eet smakelijk!
Mmm heerlijke combinatie!
Dankje! Kende je die combinatie al? Ik vind het zelf echt súper lekker. 🙂