Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Broccoli stamppot met dragon, walnoot en oude kaas

Broccoli stamppot met dragon, walnoot en oude kaas.. Klinkt dat niet lekker?! Tegenwoordig hoor ik vaak om me heen dat mensen niet van Hollandse pot houden maar af en toe een stamppotje vind ik heerlijk! Een ouderwetse zuurkool stamp of een hip herfstraap- veldsla stamppotje, mjam!

Ik moet een geheimpje bekennen; ik heb zelf het onderstaande recept niet helemaal gevolgd.. Tijdens een hele drukke kookdag gebruikte ik voorgekookte aardappels en diepvries broccoli zodat ik dit niet schoon hoefde te maken. Slaat eigenlijk nergens op want hoelang ben je nou bezig met die paar aardappeltjes schillen maar zo zie je maar, er zijn manieren om deze snelle stamppot nóg sneller te maken. Mocht je dit ook zo gaan doen, check dan wel even de kooktijden, die zijn dan waarschijnlijk iets korter. Ik zag de combi van broccoli en dragon in een tijdschrift en was benieuwd hoe dit zou smaken. Super lekker!

broccoli stamppot

Hoofdgerecht zonder vlees
Aantal personen: 4

Dit heb je nodig:

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 kg broccoli
  • 5 stengels bosui
  • 150 g gedroogde tomaatjes
  • 1 el (gedroogde) dragon
  • 100 g walnoot
  • 100 g geraspte oude kaas
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en snijd de in stukken en snijd ook de broccoli in roosjes. Voor het koken van de broccoli en de aardappels zijn er 2 opties, het ligt eraan hoe groot jouw kookpannen zijn. Heb jij een pan die zo groot is dat de aardappels en de broccoli samen in de pan passen? Kies dan voor deze optie: Zet de aardappels op met ruim koud water en kook ze in ca. 15/20 minuten gaar en voeg de laatste 8 minuten de broccoli roosjes toe. Gaat dit niet lukken? Ga dan voor de andere optie en zet 2 pannen op en kook de broccoli en de aardappels apart. Giet alles af en bewaar een kopje kookvocht.
  • Snijd terwijl de aardappels en de broccoli koken de gedroogde tomaatjes in stukjes en de bosui in schuine ringetjes. Hak de walnoten grof, verwarm een heel klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de walnoten goudbruin, bestrooi ze hierna met wat zout. Snijd de dragon in grove stukjes.
  • Stamp de aardappels met de broccoli, gedroogde tomaatjes, dragon, bosui en ½ kopje van het kookvocht tot een grove puree en roer alles goed door elkaar. Breng de broccoli stamppot op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat vocht toe als het heel dik is. Serveer de stamppot met de walnoten en de oude kaas, eet smakelijk!

broccoli stamppot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *