Delft, Hotspots

Brasserie ’t Crabbetje

Waar te vinden:
Adres: Verwersdijk 14, 2611 NH, Delft
Telefoonnummer: 015-2138850
Website: www.crabbetjedelft.nl

Wat een prachtzaak is dit en wat een geweldige mensen! Oke.. Deze revieuw is misschien niet 100% onpartijdig.. Een jaar lang heb ik hier gewerkt, en wat een toptijd was dat!

Brasserie ’t Crabbetje is een vis-brasserie. Dagelijks word de vis vers geleverd, en hier maken ze de lekkerste gerechten van. Er is een à la carte menukaart, maar de menu’s lopen het best. Er is een proeverij menu, waarbij je verschillende dingen te proeven krijgt, maar er is ook de chef’s proeverij. Bij de chef’s proeverij krijg je een groot plateau met verschillende kleine gerechtjes. Je kunt hier een wijn- of portproeverij bij nemen, waardoor je bij elk gerechtje precies de goede smaken wijn krijgt.

Het zou niet eerlijk zijn foto’s te posten van gerechten die ik zelfgemaakt heb, de beste er uitgepikt, dus heb ik gekozen voor foto’s toen ik zelf kwam eten.

970105_498263143581516_932099098_n  73356_498263113581519_1978001614_n

75513_498263090248188_535968475_n  946940_498262973581533_1287957189_n

Voor de verjaardag van mijn vriend gingen we hier eten. Bas eet alleen geen vis.. Jammer, maar dat vonden ze geen probleem. Bas mocht van niks weten dus ik smste stiekem de chef dat Bas anders wel het vega gerecht kon eten, maar doordat ik zo snel moest zijn, begreep de chef eruit dat ik zelf een vega gerecht wou. Misverstand, maar helemaal niet erg ;-). We hadden een verrassing menu genomen, en omdat het mooi weer was, konden we lekker buiten zitten, genieten!

Dit hebben we gegeten;
Als voorgerecht had Bas een carppacio van kalfvlees met voor de grap wat frietjes, hij eet ook geen sla, te gezond ofzo.. 🙂
Ik had een salade met wat verse aardbeien, tapenade, courgette, aalbessen en truffelchips.
Als tussengerecht kregen we een sesam-langoustinetoastje met gegrilde watermeloen en een gelei van watermeloen met wat sojamayonaise, echt heel lekker!! Ga je een keer bij ’t Crabbetje eten, bestel dit zeker als tussengerecht, het staat nog op de kaart! 😉
Als hoofdgerecht kreeg Bas ribeye met een Oosterse saus, kruidenboter en wat groentes en ik een paar stukjes homemade vega loempia met gegrilde groentes en dezelfde Oosterse saus.
Ons pre-dessert waren kersen in chocolade met aarbeidencoulis en slagroomquenelles.
Het dessert was een proeverij van hangop met mint en basilicum, een meloensoepje, frambozenijs en een kletskop.

Hier een revieuw van Culinette, om te bewijzen dat ik de waarheid spreek en niet zomaar reclame maak, haha!

988259_498263066914857_1155366481_n

1069952_498262713581559_1606508228_n  602990_498262426914921_1716677532_n

3 thoughts on “Brasserie ’t Crabbetje

    1. Hoi Cathi, Leuk dat je reageert! Een 3 gangen chef’s proeverij kost €35,50 pp. Het 4 gangen menu weet ik eerlijk gezegd niet meer\, volgens mij was dit €6,00 of €7,00 meer. Ik kan dit ook niet op de site vinden maar als je er bent kunnen ze je er ruim over informeren! Ik ben benieuwd of je erheen zal gaan en hoe het bevalt.. Vast wel.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *