Delft, Hotspots

Brasserie ’t Crabbetje in Delft+ weggeefactie

Brasserie ’t Crabbetje 

Adres: Verwersdijk 14, 2611 NH, Delft

Telefoonnummer: 015-2138850

Website: https://www.crabbetjedelft.nl/

Brasserie ’t Crabbetje is een verborgen juweeltje. Zo’n zaak waar je wel langs loopt maar dan toch niet naar binnen gaat omdat je niet goed weet wat er schuilt. Van buiten ziet het er klein uit maar wanneer je binnen bent zie je dat het restaurant lang doorloopt en er toch aardig wat tafeltjes in staan. Ik heb een periode stage gelopen en gewerkt bij Brasserie ’t Crabbetje.

Met een oud- collega van een ander bedrijf waar ik heb gewerkt sprak ik af om een avondje lekker vis te gaan eten. We hadden een geweldige avond en aangezien ik de eigenaar natuurlijk goed ken heb ik af kunnen spreken er een leuke winactie voor jullie aan vast te knopen!

Brasserie ’t Crabbetje staat bekend om hun chefs proeverij..

Verschillende kleine hapjes en gerechtjes die samen een lekker menu vormen. Het voorgerecht komt op een groot plateau om te delen. Geserveerd met een lekker soepje, mjam!

Het hoofdgerecht bestaat uit 2 visfilets en als dessert kan er gekozen worden voor een grand dessert of een kaasplankje. Het chefs menu is te bestellen in 3 of 4 gangen en omdat wij vooral hartige trek hebben vragen we of we een 4 gangen chefs menu mogen bestellen met extra tussengerechten en zonder dessert. Geen probleem, fijn! De chef van wie ik toendertijd alles heb geleerd werkt er niet meer maar er staat nu een ander leuk team in de keuken. De porties van de gerechten die je normaal krijgt zijn dus iets anders als die van op de foto’s, nu werd het wat meer verdeeld over de meerdere gangen.

brasserie 't crabbetje

Het visfeest begint..

Het voorgerecht bestaat uit een vis bitterbal, een stukje warm gerookte zalm, een heilbot carpaccio tomatenchutney en een lekker soepje. Alles huisgemaakt en ook nog eens heel lekker!

Het eerste tussengerecht is minstens zo lekker! Rog filet, een gamba en anti- boise saus, zó lekker! Anti-boise is 1 van mijn favoriete sausjes voor bij vis dus ik ben een gelukkig mens. Als tweede tussengerecht word door de chef gekozen voor grietfilet met linzen, een rode wijn jus en verschillende groentes. Het hoofdgerecht is zeebaars met zwaardvis en een botersausje.

Alle gerechten waren goed op smaak en het belangrijkste.. De vis was steeds super goed gebakken!

Dat mag natuurlijk ook wel bij een visrestaurant maar de keren dat ik ergens teleurgesteld een veel te gare vis naar binnen werk zijn helaas niet te tellen haha. 😉 Het was een geweldige avond en voldaan en een tíkkeltje wiebelig van alle lekkere wijntjes gaan we naar huis.

Een simpele, gezellige uitstraling en vriendelijk personeel maken de avond af. Het bedienend personeel dat op dat moment aanwezig was kende ik niet maar ze waren stuk vriendelijk en hadden super veel kennis van de bijpassende wijnen die bij de gerechten werden geschonken. De kreeften homarium was helaas leeg, alle kreeften waren al verkocht. Normaal gesproken zwemmen hier de kreeften in die besteld kunnen worden hihi. Aan de muren hangen leuke ‘visquotes’ en info over dranken en de menu’s, leuk!

brasserie 't crabbetje

brasserie 't crabbetje

Wil jij ook zo’n mooie avond beleven?

Ik mag een 3 gangen chef’s menu voor 2 personen weggeven! LEUK, wil je bijzijn!! Hoe je meedoet? Reageer onderaan dit bericht hoe jij je vissie het liefst eet! 😉 De winactie loopt van 11 t/m 25 januari, de gelukkige krijgt via e-mail bericht.

Niet gewonnen of wil je er sowieso heen? Je kunt van woensdag t/m zondag vanaf 17.30 tot laat terecht voor een heerlijk diner.

brasserie 't crabbetjebrasserie 't crabbetje

2 thoughts on “Brasserie ’t Crabbetje in Delft+ weggeefactie

  1. Wat een leuk artikel! Ik krijg nu al trek om een keer daar te eten. Ik eet vis op heel veel manieren, maar ik vind een naturel gebakken zeebaars of ander visje met wat knoflook, olie en kruiden het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *