Heemstede, Hotspots

Bonbons maken bij Van Dam

Waar te vinden:
Adres: Raadhuisstraat 60, Heemstede
Telefoonnummer: 023-5478877
Website: http://www.chocola.nu/

bonbons maken bij Van Dam

Iedereen moet eens bonbons maken bij Van Dam! Ik deed dit met mijn klas afgelopen schooljaar. Dit is stiekem al wel weer een tijdje geleden maar mijn lijstje met ‘concepten’ is best lang, ik kwam er even niet aan toe. Toch maar weer even een weekeindje typen, wanneer het kan.. šŸ™‚ Maar goed.. Het was wel een voordeel dat een klasgenootje van ons de workshop zelf gaf aangezien zij daar werkte maar het was super leuk en leerzaam! Van Dam is een mooie, schattigeĀ chocolaterie met etalages vol lekkere bonbons en mooie showstukken. In de zomer verkopen ze naast chocolade ook ijs, we hebben hier ook van geproefd en hmmm.. Het was te begrijpen waarom er rijen mensen stonden. šŸ™‚

Nou is bonbons kopen leuk maar het zelf maken is natuurlijk veel leuker! Bij Van Dam kun je een workshop volgen waarin je pindarotsjes maakt, leert decoreren en je eigen bonbons maakt met vulling naar keuze. Ik had mijn bonbons gemaakt met witte chocolade en een melkganache erin met wat peerlikeur en walnootlikeur. Ik schoot een beetje uit met de likeur waardoor het in een kroeg verkocht zou kunnen worden als chocoladeshotje maar ze waren wel erg lekker! Je hebt keuze uit veeeeeel likeuren, soorten fruitpureeĀ en andere producten voor erdoor zoals noten of karamelblokjes. De bonbonvormpjes kon je insmeren met een eetbaar ‘verfje’ waardoor de bonbons er ook nog eens prachtig uitzagen in verschillende kleuren. Ik had nog nooit professioneel bonbons gemaakt maar vond het erg leuk, mijn klasgenootje begeleidde ons goed en ik heb er alle vertrouwen in dat haar collega’s dat ook doen!

Een complete chocoladeworkshop kost ā‚¬55,00. Dit is best prijzig maar je krijgt veel te proeven en wat je uiteindelijk mee naar huis neemt is een kilo chocolade van goede kwaliteit wat het geld het dan echt wel waard maakt!

Bonbons maken bij Van Dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *