Bijgerechten, Dip, saus& smeersels, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Bolognese saus met alleen maar verse ingrediënten

Bolognese saus is zóveel lekkerder als je het zelf maakt! Zo’n kleffe brei uit een pot, blegh! Ik haal nóóit bolognese saus uit de supermarkt.. Weet je waarom? Omdat ik het zo’n bizar idee vind dat er in zo’n pot gaar gehakt zit en dat buiten de koeling staat haha! Hoe ze dit precies conserveren weet ik niet, ik denk enorme verhitting maar dit is toch gewoon niet lekker haha? Oké.. Nu ik dit typ besef ik me dat er meer gaar vlees buiten de koeling de koop is (hallooo knakworstjes hahaha) maar toch.. Nee.

Deze zelfgemaakte bolognese saus is super smaakvol! Vrij weinig werk en mocht je wat saus over houden kun je dit invriezen en bij voor de volgende pastamaaltijd weer uithalen. Ideaal! Welke pastasaus is jouw favoriet?

Dit heb je nodig:

  • 2 kg tomaten
  • 300 g rundergehakt
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 2 rode uien
  • 1 bos bosui
  • 4 tenen knoflook
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd terwijl de oven opwarmt de tomaten in vieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierna de stukken tomaat erover. Bestrooi de tomaten met peper en zout en rooster ze daarna een kwartier in de voorverwarmde oven.
  2. Maak de uien schoon en snipper ze in stukjes. Snijd ook de bosui in ringen. Hak de kruiden in grove stukjes en maak hierna de teentjes knoflook schoon. Hak deze daarna fijn.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan met een goede anti aanbaklaag. Rul het gehakt gaar. Voeg hierna de knoflook en de uien toe en bak dit mee tot het zacht en gaar is.
  4. Haal de tomaten uit de oven en doe het met het vocht en al op het bolognese saus mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten inkoken zodat de saus wat dikker word. Roer het wel regelmatig door want je wilt niet dat de saus aan gaat koeken op de bodem.
  5. Voeg de kruiden en de bosui toe en laat het daarna nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de bolognese saus ten slotte op smaak met peper en zout, hierna is het klaar om op te scheppen. Eet smakelijk!

bolognese saus zelf maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *