Bijgerechten, Dip, saus& smeersels, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Black angus steak met Oosters gember- sojasausje

Black angus steak met een Oosters gember- sojasausje, hmm! HEERLIJK, écht! Ik heb zo genoten van dit malse vlees en ook zéker van het lekkere zoutige sausje. Het vlees komt van Le Jean, een online vleesleverancier met prachtige stukken vlees. Deze Black angus steak kun je bij verschillende gerechten serveren. Serveer het bij een noodle- of een rijstgerecht maar ook bij patatjes of gebakken aardappeltjes is dit heerlijk!

Het bereiden van een biefstuk is niet moeilijk maar het vraagt wel net iets meer aandacht dan een worstje of een hamburger. Met de tips die ik in dit recept geef komt het helemaal goed, het kan haast niet misgaan! Haal een kwartiertje voordat je het vlees gaat bakken het vlees alvast uit de koelkast zodat het goed op temperatuur kan komen, hierdoor ‘schrikt’ het vlees niet zo van de hete koekenpan.

Black angus vlees is de benaming voor een koeienras met vlees van goede kwaliteit. Het staat niet zozeer voor een speciaal stuk vlees en er vallen ook meerdere (Nederlandse) koeienrassen onder de benaming ‘black angus’ vlees. Het black angus vlees is goed gemarmerd met vet waardoor het lekker mals blijft tijdens de bereiding. Feitelijk heet black angus eigenlijk Aberdeen angus en vallen er rode en zwarte koeienrassen onder. De black angus koeienrassen zijn vleeskoeien en ze staan het hele jaar door buiten om lekker te grazen.

black angus

Dit heb je nodig:

  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 klein stukje gember van ca. 1 cm
  • mespuntje sambal
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 2 steaks
  • 1 el zonnebloemolie + wat extra

 

Zo maak je het:

  1. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Maak het teentje knoflook en het stukje gember schoon en hak het daarna zo fijn mogelijk.
  2. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan, zet het vuur hoog en bak het vlees rondom goudbruin. Zet het vuur iets lager en gaar de steaks op de manier hoe je het zelf lekker vind. Ik vind het lekker als het vlees nog een beetje rood is vanbinnen. Je kunt aan het vlees voelen hoe gaar het is, hoe ‘steviger’ het aanvoelt als je er zachtjes op drukt, hoe gaarder. Ik zorg dat het vlees net niet stevig aanvoelt, zodra je weerstand voelt is het al gaar. Haal de steaks uit de pan en pak ze hierna in met aluminiumfolie, hierdoor komt het vlees tot rust en blijven de lekkere sappen behouden.
  3. Verhit 1 el olie in de pan waar je net het vlees in hebt gebakken. Bak de knoflook en de gember op middelhoog vuur. Voeg hierna de sesamzaadjes toe en bak ze goudbruin. Voeg ook de sojasaus, ketjap en de sambal toe. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten op hoog vuur doorkoken zodat het gaat bubbelen en iets dikker word.
  4. Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes tegen de draad in. Door het vlees zie je als het goed is lichte lijntjes lopen. Lopen deze lijnen naar links? Snijd het vlees dan naar rechts.
  5. Serveer de plakjes black angus steak met het sausje, eet smakelijk!

black angus

black angus

2 thoughts on “Black angus steak met Oosters gember- sojasausje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *