Brood, Foodblogswap, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Bananenbrood met pecannoten en blauwe bessen (Foodblogswap Dec’ 14)

Ik had nog nooit een bananenbrood gemaakt en vroeg me af hoe dit zou smaken. Bananenbrood was een hele hype en ik kom er steeds weer achter dat wanneer ik iets van een hype wil maken ik eigenlijk tegengehouden word doordat bijna alle foodblogs hier al een recept over hebben. Dan vind ik het niet meer origineel en probeer ik weer wat anders. Toch, toen ik de blog van BeeJee toegewezen kreeg voor de foodblogswap van december besloot ik een bananenbrood te maken.  Op de blog van BeeJee kun je veel gezonde recepten vinden met een specialisatie voor speltrecepten. Ik ging voor een variant waar je geen suiker aan toevoegt en was benieuwd.. Het is zoet door de blauwe bessen maar toch moest ik even wennen aan de ‘suikervrije’ smaak.

gezond recept bananenbrood blauwe bes pindakaas pecannoot foodblogswap

Toetjes& andere zoetjes, Brood, Snacks
Aantal stuks: 1 cakevorm

Dit heb je nodig:

  • 150 g bloem
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 g blauwe bessen (diepvries is prima)
  • 100 g pecannoten
  • 2 el pindakaas
  • 30 g gemalen kokos
  • bakspray

1. Hak de pecannoten grof. Meng in je keukenmachine de eieren, pindakaas, de kokos en de bananen tot een glad mengsel. Spatel het zout, de bakpoeder en de bloem erdoor en voeg dan de bessen en de pecannoten toe.
2. Spray een cakeblik in met bakspray en giet het mengsel erin. Strijk het glad en zet het in een voorverwarmde oven van 190 °C voor ongeveer 35-45 minuten. Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

TipsenTrucs van eten met roos
Je kunt checken of je bananenbrood gaar is (geldt trouwens ook bij cake) door er met een sateprikker in te prikken. Als je de prikker eruit haalt moet het droog zijn. Wanneer er nog korreltjes deeg aan blijven plakken is het nog niet goed. Nou gaat het door de blauwe bessen wat lastiger, je prikker zal verkleuren maar kijk dan gewoon of er nog korreltjes aan zitten.
Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je een staafmixer gebruiken.

Eet je bananenbrood binnen ongeveer 3/5 dagen op, hierna vond ik het wat minder lekker worden, wat soppiger. Gelukkig is een cakevorm niet al te groot dus zal het wel opkomen, deel anders wat plakjes uit en overtuig mensen gezonder te snacken, dat kan geen kwaad zo tussen de feestdagen door. 🙂

gezond recept bananenbrood blauwe bes pindakaas pecannoot foodblogswap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *