Den Haag, Hotspots

Amier, Libanees uit eten in het centrum van Den Haag

Amier

Adres: Korte Poten 28a, 2511 EE, Den Haag

Website: https://www.amierrestaurant.nl/

Website Social Deal link: https://www.socialdl.com/LRTDX

Op een fijne zondagavond schuiven we aan bij Libanees restaurant Amier in Den Haag..

Amier serveert gerechten uit de Libanese keuken, verrassend! Ik heb nooit eerder Libanees eten op en ben heel benieuwd. Het was een unieke ervaring, we beginnen met koude mezzes.

Ik ben hier via Social Deal gaan eten. De deal beloofd een 6 gangen diner maar eenmaal bij Amier word er verteld dat het eten in 4 rondes geserveerd zal worden. Prima, zodra het eten verschijnt merk je gelijk dat je er zéker niet minder voor krijgt qua porties en elke gang bestaat uit een proeverij. Schaaltjes met dips, platbrood en een salade worden als eerste gang geserveerd.

Lekkerrrr dippen!

De dips bestaan uit hummus (kikkererwtendip), labneh (yoghurtdip), mtabbel (auberginedip) en muhammara (paprikadip). Allemaal hartstikke lekker! De salade word geserveerd met krokant platbrood en granaatappel dressing. Alles is heerlijk op smaak en de porties zijn lekker ruim, je kunt flink dippen.

amier

Na de koude mezzes volgen warme mezzes. Warme bladerdeeghapjes met vullingen van lamsvlees, spinazie en feta. Ook zitten er 2 bakjes met aardappelgerechten bij. Wederom erg lekker en ruimte porties, ik geloof dat we met 4 personen nog ruim voldoende zouden hebben haha. Het zijn dan ook allemaal redelijk machtige gerechtjes met al het bladerdeeg, brood en de sausjes.

Het hoofdgerecht bestaat uit vlees van de grill met rijst. Het vlees bestaat uit lamsvlees, kipfilet- en vleugeltjes en de kipfilet is mijn absolute favoriet. Heerlijk gekruid! Alle hartigheden zijn lekker gekruid en af en toe best spicy, de sausjes die erbij zitten blussen de mond.

We weten deze avond niet zo goed wat ons overkomt..

Zoals we eigenlijk gewend zijn dat je de volgende gang krijgt als de vorige op is, krijgen we hier gang na gang achter elkaar op tafel. Wanneer het hoofdgerecht geserveerd word staan onze dips en bladerdeeghapjes nog op tafel. Er zitten steeds kleine stops tussen maar nog voor je het op hebt komt het volgende al. Geen idee of dit typisch Libanees is maar we kijken lachend om ons heen, we zijn niet de enige die verbaasd opkijken wanneer gang na gang geserveerd word. De tafels staan overvol met hapjes en gerechten, fijn dat je op deze manier lekker af kunt wisselen met alle hapjes.

Na alle hartige heerlijkheden is het tijd voor het dessert. 3 kleine baklava’s met slagroom, ik bestel er nog een theetje bij. Ik zie baklava liever iets zoeter maar na de hele proeverij is het misschien maar goed ook dat deze niet zo zoet is, ik ontplof haast! 🙂

Het interieur bij Amier is vrij basic. Een toepasselijke Arabische uitstraling met paarse tinten maar het had wel iets gezelliger gekund. Ik zit aan een tafeltje vlakbij de deur en ondanks er een gordijn voor zit, voel ik af en toe een koud windje langswaaien. Ondanks dit heb ik erg lekker gegeten en vond ik het hartstikke leuk deze Libanese proeverij mee te maken!

Amier is elke dag geopend van 14.00 tot 2.00 en vanaf donderdag t/m zondag zijn ze zelfs vanaf 10.00 al geopend. Ik ben hier via Social Deal gaan eten en deze deal geeft je maar liefst 57% korting! Zo betaal je met deze deal slechts €19,95 in plaats van €46,00 pp.

Deze post bevat een samenwerking maar zoals altijd mijn eigen verhaal.

amier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *