Achterhoek, Hotspots

Oh Deer.. Achterhoek goes wild!

achterhoek

De Achterhoek is een supermooi gebied in Gelderland. Het kent vele gezellige dorpjes met kleine lieve winkeltjes maar ook de natuur is hier volop aanwezig. Juist hiermee wilt de Achterhoek zich onderscheiden; de bossen waar al het wild vrij in leeft. Van half oktober tot eind januari is het wild- seizoen geopend en worden er in Achterhoekse restaurants de lekkerste wildgerechten geserveerd.

Om de Achterhoek te promoten werd ik door een PR bureau uitgenodigd om een dag met andere bloggers en culinair journalisten door te brengen in de Achterhoek, super leuk! Wat is het daar mooi zeg! Ik had er niet echt een beeld bij maar het is echt zo’n warm sfeertje. Originele lokale winkeltjes, super mooie straten met planten langs de muren en vriendelijke mensen, ik had echt een vakantie gevoel. Maar goed, uiteindelijk kwamen we voor het eten en dat hebben we geweten! 🙂

Bij het station Zutphen werden we meteen goed ontvangen door de gastheer van Brasserie 6 met een glaasje paddenstoelenbouillon. Een lekker opwarmertje, het was best koud! Na een looptocht met een reisgids kwamen we bij Brasserie 6 zelf aan waar we een lekker gerecht proefde met verschillende wildbereidingen. Er zat duif a la saltimbocca bij, een kroketje van fazant en een carpaccio van hert. Als garnituurtjes zaten er wat linzen, een uienring en een jus van truffel bij, lekker! We liepen een beetje achter op schema en gingen daarna snel door. Met een busje reden we naar Restaurant- Hotel Bakker in Vorden waar we een tocht met paard en kar gingen maken, zo gaaf! Oké.. Ik had het stervenskoud.. Maar wat was het mooi! We kwamen door super mooie stukjes natuur, van vlakke glasvelden tot bospaden. Voor onderweg had Bakker ons wat lekkere amuses meegegeven, allemaal met wild en lever, jammie!

achterhoek

achterhoek

Nadat we verkleumd terug kwamen gingen we door naar sterrenrestaurant Strandlodge in Winterswijk. In de kookstudio kregen we een demonstratie wild schoonmaken. Restaurant Strandlodge gebruikt bijna alle delen van het beestje waardoor ze voedselverspilling verkomen. Live maakten ze de bordjes voor ons op, we kregen een gerechtje met 3 delen van het ree die geserveerd werden met wat seizoensgroentes. Écht lekker, als het wat dichter bij was geweest kwam ik hier zeker vaker, voor nu gaat het op mijn lijstje met hotspots waar ik nog eens heen wil. We sloten af bij restaurant Moulin Bistronomie in Burculo. Met het motto Eat, Drink& Rock ’n Roll staat meesterkok Raymond Prinsen de lekkerste gerechtjes mee te geven. Midden in het restaurant draait een echte watermolen en voor je het restaurant binnen loopt ga je door een soort parkje, over mooie locaties gesproken! 🙂

De dag vloog voorbij, ik vond het leuk! Een mooie omgeving, lekkere gerechten en leuke mensen om me heen. De Achterhoek is écht een aanrader om eens een lang weekeindje weg te gaan, er is genoeg te beleven! Op www.wildetenindeachterhoek.nl kun je kijken welke Achterhoekse restaurant allemaal wild serveren en op www.achterhoek.nl staat wat algemene informatie over de Achterhoek en wat er allemaal te doen is. De hashtag van de dag was #mooiachterhoek, hier sluit ik me volledig bij aan! 😀

achterhoek

achterhoek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *